Les llibreries vendran el 7,6% de tot l'any

El Gremi de Llibreters de Catalunya confia mantenir la facturació entorn dels 20 milions d'euros, com el 2009

Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya, augura un Sant Jordi més diversificat pel que fa a les vendes, per l'absència d'un fenomen massiu com va ser l'any passat la trilogia de Stieg Larsson. Daura adverteix que, malgrat que el que transcendeix és la llista dels títols més venuts, «són molt importants tota la resta de llibres que no surten enlloc però que, globalment, conformen la part més important de la venda de les llibreries».

«La crisi afecta arreu, però tenim a favor que el dia de Sant Jordi és una festa molt arrelada en què tothom s'involucra», raona Antoni Comas, president del Gremi d'Editors de Catalunya, que veu «molt important» aquesta xifra de facturació, que oscil·la entre el 7 i el 8% del total anual. «El llibre és l'element central d'aquesta diada.» La massiva resposta ciutadana de Sant Jordi, assegura Comas, no es pot comparar ni amb «el carnaval de Rio».

Manifest en defensa dels drets d'autor

Diferents col·lectius professionals vinculats a l'edició han signat el manifest El valor de les paraules, en què demanen a l'administració «suport decidit als creadors de la cultura escrita i una defensa enèrgica i activa dels drets d'autor». Afirmen que l'accés a la cultura no significa haver de sacrificar aquests drets i reclamen un canvi legislatiu «perquè els autors puguin rebre de l'administració una remuneració digna pel préstec dels seus llibres a les biblioteques». Signen el text l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC), l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), l'Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya (APTIC), el Gremi d'Editors de Catalunya (GEC) i el Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO).

Més de 2.000 vots en l'enquesta d'Òmnium

Un total de 2.283 persones han participat en l'enquesta d'Òmnium Cultural d'aquest Sant Jordi. En la iniciativa La llança de Sant Jordi, l'entitat preguntava als internautes quin llibre tenien previst regalar, entre 170 novetats en català. En l'apartat de ficció, els cinc més votats han estat Homes, d'Isabel-Clara Simó; Maletes perdudes, de Jordi Puntí; No hi ha terceres persones, d'Empar Moliner; Se sabrà tot, de Xavier Bosch, i Xocolata desfeta, de Joan-Lluís Lluís. Pel que fa als títols de no-ficció, han sobresortit Arrels nòmades, de Pius Alibek; El viatge al poder de la ment, d'Eduard Punset; Esplendor i glòria de la internacional papanates, de Quim Monzó; La llibertat que necessites, de Francesc Torralba, i Viatge d'anada i tornada, de Gerard Piqué. En l'àmbit infantil i juvenil, els més votats han estat Contes japonesos, d'Anna Gasol i Teresa Blanch; He jugat amb els llops, de Gabriel Janer Manila, i Qui diu la veritat: el cavaller o el drac?, de Montserrat Balada i Eva Sans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona