Forès vol convertir-se en un punt de trobada de referència de poetes i músics del territori català

El poeta Màrius Sampere participa en la iniciativa cultural que s'endegarà al maig

El petit municipi de Forès, a la comarca de la Conca de Barberà, vol ser un reclam cultural de poetes i músics professionals i novells del territori català i, alhora, donar a conèixer el seu entorn privilegiat. Amb aquest objectiu l'Ajuntament proposa la iniciativa Forès, poesia i música, que començarà el 15 de maig i que tindrà com a eix central diverses activitats entorn de la poesia i la música.

En aquesta primera edició, la proposta poètica es complementarà amb actes de caràcter popular, com ara una cercavila i recital d'inauguració, que oferirà la banda de Sant Pol de Mar Big Bang Valona, juntament amb la rapsoda Anna Maluquer i el músic Marc Egea, i també la celebració d'una paellada.

En aquest acte cultural, que s'afegeix al calendari d'activitats de la vila i que tindrà continuïtat any rere any, hi participarà un dels poetes destacats de la lírica catalana, el barceloní Màrius Sampere, que va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi el 1999, que va rebre el premi de la Crítica, el Ciutat de Barcelona i el Nacional de Cultura per Les imminències el 2002, que va obtenir la medalla d'or del mèrit artístic de l'Ajuntament de Barcelona el 2003 i que recentment ha fet el salt a la narrativa amb la publicació de la seva primera novel·la, El gratacel.

També hi serà present al llarg de tota la jornada la poetessa Carme Catà, autora d'El remor de silenci –el seu segon llibre de poesia–, i el poeta José Antonio Arcediano, autor de Los bosques de Wisconsin.

La posada en marxa d'aquest acte poètic inclourà, a més, la participació d'alguns dels membres del Brot de Poesia de Montgat i del grup Poetes Visuals de Tarragona.



Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

PORTBOU