El grup musical La Gossa Sorda rep el Premi Abril Jove Safor-Valldigna

El Bloc Jove de la Safor-Valldigna ha atorgat aquest any el Premi Abril Jove al grup de música La Gossa Sorda per la «la seua capacitat, mitjançant la música, d'arribar als joves amb els missatges de les seues lletres, en què defensen la terra, la tradició, la llengua i la cultura valencianes, a més de denunciar les injustícies sofertes al passat i al present i d'engrescar els joves a obrir el ulls i seguir lluitant per un futur més just, més digne i més solidari». El guardó es lliurarà el divendres 7 de maig, a les 20.30 hores, a l'IES Gregori Maians d'Oliva, juntament la resta de premiats al Premi Abril 2010 d'Acció Cívica Valencianista.

Es tracta del segon any que s'entrega aquest guardó i enguany s'ha atorgat per unanimitat al grup musical de la Marina Alta que destaca pels seus ritmes i per les seues lletres directes en català de caire independentista i revolucionari.

El Bloc Jove ha remarcat l'èxit i el gran nombre de seguidors que ha aconseguit el grup. A més, ha apuntat que l'agrupació ha sabut conjugar la música més tradicional, amb l'ús d'instruments com la dolçaina, amb els sons més actuals del rock, el punk, el reggea i l'ska, fent-nos coneixedors que el País Valencià que defensen és un país d'arrel i d'avantguarda.

El grup de música La gossa Sorda es formà a Pego (Marina Alta, País Valencià) a les primeries de l'any 1999. Amb l'arribada del seu primer disc, Vigila, s'obren camí cap altres indrets de l'àmbit lingüístic català, actuant al Principat en el Rebrot de 2003. Amb el seu segon disc, Garrotades, es convertiren en un dels grups més actius del 2006. La gossa Sorda és una de les agrupacions de rock en valencià amb més èxit en l'actualitat, i actuen no sols pel nostre país sinó a Catalunya, a les Illes Balears, al País Basc, Galícia i a Madrid. Han participat a festivals de rock d'ambit estatal com el Viña Rock. Amb el seu disc, Saó, que van traure al 2008, van tenir un gran èxit de vendes i d'actuacions per tot arreu. En breu, presentaran el seu últim disc, L'últim Heretge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona