Música

Girona, un ‘tablao’ de flamenc català

Amb el lema Temps de flamenc amb talent d’aquí, neix FlamenGi, que, des de dijous i al llarg de deu dies, portarà el millor flamenc del país als barris de Santa Eugènia, Taialà, el Pont Major i Onyar. El festival arrancarà amb la presentació i projecció de La Chana, multipremiat documental biogràfic de la mestra, bailaora catalana.

Això només serà el començament d’una rica i variada programació en què destaca la creativitat musical del cante d’Alba Guerrero, Pere Martínez o Thais Hernández, la versatilitat del baile de Chantal Soler, Toni Moñiz o Santos Amaya, entre molts d’altres, com ara el grup de rumba catalana Tambaleo; uns artistes que, tot i la seva joventut, fa temps que comparteixen amb el públic el seu art.

A més de concerts, el programa de FlamenGI inclou accions formatives, com ara classes magistrals i presentacions editorials; mostres artístiques especials, com per exemple l’actuació dels estudiantes de flamenc amb discapacitat física amb el seu programa especial inclusiu. En total, una trentena d’activitats populars amb un mercat especialitzat o una paella popular. Hi destaca també la flasmob de ball coreografiada pel bailaor José Manuel Álvarez, un de los joves valors catalans amb més projecció internacional actual, que serà l’eix central de la celebració del Dia Internacional del Flamenc a la plaça Pere Calders amb una concentració festiva de bailaores, homes i dones, de diferents escoles de la ciutat. El festival està dirigit per Noemí Osorio Úbeda i té el suport de Girona Cultura de l’Ajuntament de Girona i del Taller de Músics, entre altres entitats. Per a més informació: www.flamengifestival.com/programa .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic