Música

La tossuderia té premi

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya va tornar a omplir ahir la sala gran de l’Auditori de Girona –i ho farà de nou avui– amb els seus ‘Clàssics Enderrock’

Com ja comença a ser una tradició, cada any, més o menys en aquestes dates, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), la formació única al món que suma els instruments d’una cobla –la Principal de la Bisbal– i els d’una orquestra de corda i percussió –la Jove Orquestra de les Comarques Gironines–, va tornar a omplir ahir a la nit la sala gran, la Montsalvatge, de l’ Auditori de Girona . El motiu va ser l’estrena de Clàssics Enderrock: un recull ben articulat dels millors moments dels seus tres últims projectes, Tossudament Llach, Cançó d’amor i de guerra i Llull, tots tres estrenats també a l’Auditori i reconeguts amb els premis Enderrock als millors discos de música clàssica. Aquest vespre, la SCCC tornarà a la sala Montsalvatge, on gairebé té assegurat un segon ple (19 h, 18 i 25 euros).

La SCCC, impulsada per la Fundació Metalquimia i dirigida per Francesc Cassú, està acompanyada a Clàssics Enderrock per la Polifònica de Puig-reig i els cantants Gemma Coma-Alabert, Beth, Elena Gadel, Marta Mathéu, Toni Marsol i Roger Padullés, autor també del guió d’aquest espectacle presentat per Ferran Frauca, al voltant de la idea de la tossuderia, com un ingredient clau per a grans projectes artístics i de país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA