Llibres

Andreu Gomila, premi Gabriel Ferrater

Ahir es va fer públic el guanyador del 18è premi de poesia Gabriel Ferrater que convoca l’Ajuntament se Sant Cugat, Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater. El guardonat ha estat Andreu Gomila per l’obra Felanitx. “Felanitx respon a la pregunta de qui soc jo i sobretot d’on soc. Quan vius lluny de casa busques d’on ets i, per mi, això implica un paisatge que porto tota la vida intentant recuperar”, va comentar Gomila.

Aquest premi és un dels més destacats en llengua catalana i el més ben dotat, amb 8.530 euros, la publicació de l’obra a Edicions 62, a la tardor, i una escultura de l’artista santcugatenc Pep Codó.

Aquesta any, els organitzadors han rebut 49 originals i el jurat ha estat format per Jordi Cornuella, Xavier Folch, Enric Sullà, Marta Pessarrodona i Marc Romera, que han destacat la “intensitat lírica de l’evocació, l’interès sostingut dels poemes curts i la tensió emotiva de l’obra d’Andreu Gomila”.

Felanitx és una obra de dues parts. La primera està integrada per un poema de prop de 450 versos dedicats a Felanitx, la població on va créixer i on va tornar al cap dels anys. La segona part està formada per 21 poemes breus. “Després de vuit anys sense publicar un llibre de poemes, guanyar el Ferrater és una gran motivació. Sobretot perquè el primer és un poema llarg amb dues inspiracions clares, el poema In memoriam, de Ferrater, i Coral romput, d’Estellés.”

Nascut a Palma el 1977, Andreu Gomila és poeta, novel·lista, crític literari i teatral i periodista cultural especialitzat en arts escèniques. Del 2010 al 2017 va ser director del setmanari Time Out Barcelona i és autor d’una desena de llibres. Va guanyar l’Amadeu Oller el 2001.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic