Arts escèniques

Rebuig a noves restriccions

El sector cultural recorda que aplica mesures de seguretat “des del primer dia”

La plataforma Actua Cultura Segura va manifestar ahir el seu “rebuig més frontal” a la nova resolució del Procicat publicada dilluns al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, on es prorroguen 15 dies més les restriccions de les activitats culturals a Barcelona, la seva àrea metropolitana, el Segrià i la Noguera. La plataforma defensa que “des dels diferents espais culturals s’estan aplicant les mesures de seguretat, aprovades per la Generalitat, de manera ferma i rigorosa des del primer dia”, i per tant, permetre el desenvolupament de l’activitat amb un 50% de capacitat “no és una solució”. Segons el seu criteri, aquesta és una mesura absolutament inviable en el cas dels teatres. “La cosa no millora en els cinemes on l’aforament es pot veure reduït fins a un 25% segons les circumstàncies, i en l’àmbit de la música la manca de claredat i concreció de l’administració pública està fent estralls”, hi va afegir. Davant d’això, Actua Cultura Segura insta la Generalitat a prendre la iniciativa “d’una vegada per totes” i revertir aquesta situació “d’ofec permanent i innecessari” envers el sector.

Solucions “urgents”

D’altra banda, l’Acadèmia Catalana de la Música va demanar ahir mesures i solucions “clares i urgents” per al sector. L’entitat va subscriure un manifest aprovat per la Unión de Músicos Profesionales en què es critica que el “tancament forçós, massiu i indiscriminat de l’oci nocturn posa fi a tota la programació musical i artística que es duia a terme a les sales i locals”. Segons el manifest, els ajuntaments estan denegant “massivament” permisos, i anul·lant activitats que compleixen tots els requisits legals establerts. “Desenes de milers de músics i professionals dependents de la música veurem com se’ns aboca irresponsablement cap a la desaparició professional”, alerten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic