Arts escèniques

‘Jerusalem’ aspira a regnar als Butaca

Fins al 9 de desembre hi ha temps per decidir els guanyadors de la 26a edició dels premis Butaca. La gala s’havia de realitzar l’estiu passat, però s’ha anat ajornant arran de la Covid-19. Jerusalem (estrenat al Grec del 2019) encapçala el rànquing d’espectacles amb més nominacions, seguit d’Europa Bull (7), La Rambla de les floristes (7), La tienda de los horrores (7) i La infanticida (6). Al final, s’ha decidit fer la gala el 15 de desembre en streaming. Els dos presentadors seran físicament al Teatre de Premià, sense públic i es podrà seguir en directe a partir de les 10 del vespre.

Jerusalem, que després de passar pel Grec va fer temporada al Romea i després temporada a Madrid i gira, té nominació a direcció, actor, actor de repartiment, escenografia, vestuari i caracterització. No aspira a millor muntatge teatral, premi al qual sí que aspira una peça molt menys coneguda com és Europa Bull(premi Quim Masó 2019), que va estar dues setmanes a la Petita del TNC. Competirà per exemple amb La Rambla de les floristes (Sala Gran del TNC) en la categoria més cobejada.

Per a equipaments teatrals, contrasten les 22 nominacions que sumen els títols vistos als teatres de Focus (Jerusalem, Les feres de Shakespeare, Aquella nit, Nenes i nens, Un dia qualsevol, Una història real); Nostromo Live (La tienda de los horrores) i el Mago Pop (Nada es imposible) davant de les 20 nominacions del TNC (Europa Bull, La Rambla... , Justícia i L’amic retrobat) o la mitja dotzena del Teatre Lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA