cultura

Deltebre, capital mundial de la dansa

Més de 130 alumnes de 25 nacionalitats s'inscriuen al setè taller de dansa de Roberto Olivan

Ahir al matí al Centre Cívic de Deltebre es respirava pau i tranquil·litat. Prop d'un centenar d'alumnes del Taller Deltebre Dansa seguien les instruccions d'Erik Jiménez (Costa Rica), un dels dotze professors del taller que els ensenyava les tècniques del ioga dinàmic, una disciplina integral que treballa cos, esperit i ment, com el ioga però per a ballarins. Aquesta classe va ser el tret de sortida del setè taller de dansa de Roberto Olivan, el tercer que es duu a terme a Deltebre, després de quatre edicions a Tortosa. Hi ha alumnes de 25 nacionalitats diferents (Turquia, Marroc, EUA, Mèxic, Costa Rica, Austràlia, a més de gairebé tots els països europeus). I la llista d'espera és llarga, el que obliga a fer una selecció prèvia dels participants. «Mirem que hi haja un equilibri entre homes i dones i un nombre semblant de professionals o estudiants de dansa contemporània i circ», va explicar el director artístic, Roberto Olivan.

«El certamen cada cop té més ressò internacional i ha portat el nom de Deltebre a tot el món», va manifestar la regidora de Cultura, Teresa Bo. «És una iniciativa privada però crèiem que li hem de donar suport.» De fet, l'Ajuntament de Deltebre, al marge d'una subvenció, dóna suport logístic al taller i cedeix les instal·lacions del Centre Cívic, no només per fer-hi les classes, sinó també com a punt d'allotjament per als inscrits, que dormen amb matalassos al terra o en tendes de campanya instal·lades a fora. «Ens retroalimentem, a canvi obrim les classes a la gent de Deltebre i podem programar activitats d'alt nivell», deia Bo.

«Simbiosi total»

«La simbiosi és total», va manifestar, per la seua banda, el director artístic del taller, Roberto Olivan, que va destacar que «el que es cou a Deltebre és un fenomen social i cultural pioner que ja es vol imitar a altres llocs, com ara Màlaga, València i fins i tot a Grècia».

Espectacles

També s'han organitzat dos tallers d'iniciació a la dansa contemporània i un de breakdance, oberts i gratuïts amb 51 i 37 inscrits respectivament. Pel que fa a les activitats lúdiques, cal destacar l'espectacle L'Univers i la dansa, a càrrec del cosmòleg Ali Kaviani i amb música de Laurent Delforge; el concert de Cabo San Roque, el dissabte 3 de juliol al centre Cívic, i les sessions de risoteràpia i el Dreamtime Concert a càrrec de Steven Vranken. El Taller Deltebre Dansa acabarà el dia 10 amb la mostra final de treballs, batucada, correfoc i l'actuació de Terrer Roig. Altres actuacions previstes són les de Simon Thierrée, i l'espectacle Drag Queen Night + Muniatto Chow. No hi haurà dansa a l'arrossar, però Jango Edwards prepararà amb els seus alumnes un espectacle de carrer que escenificaran amb el nom de Taller Deltebre Dansa als carrers de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia