Música

Swing nadalenc

Ignasi Terraza & Randy Greer i Joan Garrido & The Global Band canten al Nadal amb elegància i ritme

Molts músics de jazz s’han apropat a les nadales clàssiques com si fossin uns estàndards més en el seu repertori. “La nadala no és un estil: qualsevol cançó que parli del Nadal és una nadala”, aclareix el pianista Ignasi Terraza (Barcelona, 1962), que acaba de publicar el seu tercer disc de nadales, Around the Christmas Tree (Swit Records), que és també el segon que fa a mitges amb el cantant nord-americà Randy Greer, després de Christmas Swings in Barcelona (2003). El 2012, Terraza va recuperar l’esperit nadalenc a Swing Swing Swing!, amb el Cor Vivaldi –Randy Greer també era una de les veus convidades–, i ara torna a fer equip amb Greer i, en la part instrumental, amb dos trios diferents: el seu habitual, amb Esteve Pi a la bateria i Horacio Fumero al contrabaix, i un altre que evoca directament el trio de Nat King Cole, que ja destacava en la seva època per l’absència de bateria: piano, guitarra i contrabaix, més alguns congos. En aquest cas, el contrabaixista és Fumero, el guitarrista és Josep Traver i el percussionista cubà Yonder de Jesús Peña. “En certa manera, Randy reivindica Nat King Cole com a vocalista i no com el gran pianista que també va ser: una faceta que ha quedat una mica oblidada pel seu gran èxit posterior com a crooner i showman. De fet, Oscar Peterson el reconeixia com una de les seves principals influències”, explica Terraza. El rei Nat rep en el disc un homenatge explícit: Cole for Christmas. La resta del repertori és una combinació de composicions pròpies amb nadales internacionals. Com a veus convidades en un parell de temes, hi ha Míriam Guardiola i Andrea Motis, amb la qual Ignasi Terraza treballa des de fa deu anys (“Em sento un privilegiat per haver pogut comprovar com ha anat madurant”). De fet, el proper projecte de Motis i el seu quintet, sempre amb Terraza, serà A Swingin’ Story, un treball conjunt amb Randy Greer. La pandèmia ha fet que Around the Christmas Tree només s’hagi pogut presentar en un concert, dijous a l’Auditori de l’ONCE a Barcelona.

Una gran veu illenca

El cantant mallorquí Joan Garrido (Bunyola, 24 anys) pertany a una altra generació, però comparteix amb Terraza i Greer el gust per la música exquisida i, pel que sembla, també per les nadales. Garrido, fill de pares músics professionals (“He escoltat molt bona música a casa”), llicenciat d’INEF, concursant d’Operación triunfo 2018 i amant confés del Nadal, ha publicat Christmas Songs 4 a New Times (Música Global), un disc enregistrat als estudis 44.1 amb The Global Band: una big band amb arranjaments, direcció i producció musical de Francesc Cassú. Joan Garrido es presenta com un crooner per al segle XXI, amb tota l’elegància, però sense límits estilístics: “La gran sort que tinc per haver escoltat tanta música és que puc buscar el meu propi estil”, afirma aquest admirador de George Benson i Al Jarreau. Al disc, que no es va poder estrenar en directe aquest cap de setmana a l’Auditori de Girona com estava previst, Garrido canta Santa Claus is Coming to Town, White Christmas o Silent Night, cançons que en el llibret del CD relaciona amb moments i fotos personals. Aquest Nadal tornarà a casa i sortirà a l’especial nadalenc d’IB3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic