Cinema

No calen policies

TV3 estrena ‘Moebius’, un ‘thriller’ sobre un cas d’assetjament ambientat en un institut d’un poble fictici de la Catalunya interior

La sèrie evita el relat costumista i melodramàtic i la investigació és a càrrec d’una mestra d’institut

Moebius és la nova sèrie que TV3 estrena dilluns vinent a les 22.05 h. És una coproducció de TV3 i Veranda TV, amb la participació del departament de Cultura de la Generalitat.

Creada per Eduard Cortés –que també n’és el director– i Piti Español, Moebius s’inscriu en el gènere del thriller, tot i que no policíac, per parlar d’un cas d’assetjament en un poble fictici, la Farga, de la Catalunya interior.

L’actriu Aida Oset, la protagonista, interpreta una professora de matemàtiques que investiga un cas de bullying a un alumne de l’institut on treballa. Altres actors que hi intervenen son Andrew Tarbet, Bea Segura, Lluís Marco, Roger Casamajor, Lluís Villanueva, Victòria Pagès, Montse Morillo i Joan Amargós, a més de joves com ara Sonia Ninyerola, Manel Llunell, Marc Aguilar, Marc Pineda, Jordi Garreta, Candela May...

La sèrie té deu episodis de 40 minuts de durada i s’ha rodat a Caldes de Montbui i altres escenaris naturals. És una trama clàssica de petites localitats, on tothom coneix tothom, però ningú confia en ningú. En un entorn cada cop més fosc i enrarit, tard o d’hora tots esdevenen assetjats o assetjadors. Com no podia ser d’altra manera, la trama conté els girs, les sospites i els elements característics del gènere, però en un ambient aparentment tranquil i lluminós.

El departament de Cultura hi ha aportat 600.000 euros a través de l’ICEC. “Dono les gràcies al departament de Cultura, perquè em sembla que estem començant una nova etapa”, va subratllar ahir el director de la cadena, Vicent Sanchis, sobre aquesta aportació i sobre la nova crida conjunta amb la CCMA per projectes audiovisuals, per un valor de sis milions d’euros.

Eduard Cortés va admetre que, si bé “els recursos no són els d’altres llocs”, la cadena pública sempre li ha ofert “la sensació de poder treballar de manera diferent, més lliure”, i es deixa “seduir per productes innovadors”.

Els creadors han volgut explicar “les moltes capes que hi ha darrere de qualsevol comunitat”, fugint del retrat costumista i melodramàtic i acostant-se a la foscor del thriller. És “suggeridora i hipnòtica”, ha matisat el guionista i director d’incomptables sèries de TV3, d’Oh, Europa! a Merlí.

Español i Cortés van comentar que la temporada és autoconclusiva però que no tanquen la porta a noves temporades perquè el món secret de la Farga encara dona per a molt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA