cultura

Sant Quintí de Mediona

L'Ajuntament tanca un acord amb el Bisbat per fer la biblioteca a la rectoria

Recuperarà l'espai ara sense ús i hi instal·larà l'equipament i la mediateca, que es finançarà amb una part dels 4,1 milions de la subvenció de la llei de barris

El govern municipal de Sant Quintí de Mediona ha tancat un preacord amb el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat per recuperar, a través d'una cessió de l'espai d'una part dels 600 metres quadrats de la rectoria, l'equipament que hi ha entre l'església i l'ajuntament. L'alcalde, Ramon Creixell (PSC), explica que l'acord permetrà canviar d'emplaçament la biblioteca que hi ha ara al local d'una entitat bancària, en un primer pis –una de les primeres biblioteques que es van construir a pobles petits fa 25 anys–, millorar els espais i l'accessibilitat, i recuperar un espai patrimonial molt valorat pels veïns. El preacord, que es ratificarà un cop es tingui el projecte executiu de l'obra –que encara s'ha de fer–, inclou la cessió de l'espai per situar-hi la biblioteca i la mediateca, i a canvi, l'habilitació d'un petit espai perquè la parròquia continuï fent les tasques pastorals. L'actuació es finançarà amb una part dels diners del programa Viles amb projectes, que està inclòs en la llei de barris i que ha atorgat una partida de 4,1 milions al municipi. Creixell explica que el preacord amb el Bisbat es va tancar després de presentar el projecte a la Generalitat i que, per això, no està inclòs en el document inicial.

La rectoria de la parròquia de Sant Quintí de Mediona està inclosa en el complex patrimonial que forma part de l'antic priorat benedictí que hi va haver al poble, del qual es té constància des del segle X, concretament des del 962. Als llibres d'història s'esmenta l'espai com una casa monàstica que depenia del monestir benedictí de Santa Maria de Ripoll. En aquells temps era regida per un prior, que era alhora un monjo de Ripoll. La comunitat estava formada per un o dos monjos ordenats i algun donat.

LA DATA

962
és l'any
des que es té constància escrita de la presència de l'antic priorat. Des de fa anys l'espai està en desús

El Jardí es municipalitzarà totalment

Creixell explica que la voluntat del govern local (el PSC, CiU i el PP) és municipalitzar totalment El Jardí, que encara està registrat com a societat mercantil però que té una participació de prop d'un 70% del consistori, durant aquest mandat. El govern vol agilitar el tràmit que fa anys que s'està fent per poder gestionar sense problemes la subvenció rebuda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic