cultura

Mas Sorrer es fa més gran

El Festival de Curtmetratges de Mas Sorrer celebra els cinc anys ampliant-se

Un any més, i ja en són cinc, el Mas Sorrer acull una nova edició del Festival Internacional de Curtmetratges per oferir tres nits de cinema en un emplaçament a l'aire lliure d'allò més excepcional. Els seus impulsors, els actors Laia Marull i Andrew Tarbet, van presentar-ne ahir al Museu del Cinema de Girona la programació d'aquest any, que tindrà lloc des d'avui fins diumenge al llarg de tres sessions (22.00 h; 10 euros, l'entrada; 20 euros totes tres).

“Cada any el llistó qualitatiu ha anat pujant, però realment la mitjana d'aquest any ha resultat impressionant”. Així de satisfet es mostrava Andrew Tarbet, que va reconèixer l'enorme dificultat que els ha resultat enguany escollir tan sols una trentena de curts a projecció –els quals optaran a les quatre categories de premis: millor curt, millor curt en català, millor interpretació i premi del públic– d'un total de 600 que han visionat. “Fa més difícil la feina, però també molt més agradable”.

A més de fer com de “DJ audiovisuals”, Tarbet i Marull van ressaltar la voluntat d'oferir, tal com s'ha fet des dels inicis del festival, una selecció d'obres que reflecteixin una gran diversitat i multiculturalitat. “Volem fer que la programació representi una visió àmplia del nostre món”, va afegir Marull. Per posar-ne un exemple, van remarcar el fet que la trentena de treballs a concurs provenen de 17 països diferents, i fins i tot un dels tres curts dels Estats Units és dirigit per un indi navajo, Blackhorse Lowe, i es projecta en idioma na-dené.

Pel que fa a la participació catalana, Tarbet va destacar-ne la qualitat i va deixar clar sobretot “que tots els curts competeixen al mateix nivell i que tots hi són per aquest motiu”.

Ampliació

Com no podia ser d'altra manera en la celebració del cinquè aniversari, el festival de curts es fa gran. Amb l'entrada d'un nou patrocinador que ho ha fet possible, s'ha decidit canviar d'emplaçament i situar-lo en un lloc adjacent més espaiós –envoltat de camps de gira-sols– i amb una pantalla el doble de gran. Amb aquesta ampliació i el fet de celebrar-se durant un cap de setmana, els seus impulsors esperen que la participació del públic –uns 600 espectadors l'any passat– també creixi.

Jurat i convidats

Un bon reclam, és clar, també serà la confirmació de convidats que aportaran, amb la seva presència, un toc de glamur a aquest festival únic en el seu estil. Entre d'altres, destaquen Emma Suárez, Candela Peña, Guillermo Toledo, Eduard Fernández, Vicky Peña, David Selvas i Dolo Beltrán. Pel que fa al jurat d'aquesta edició, l'integren Àngel Sala, director del Festival de Cinema de Sitges; i els actors Sergi López i Pilar Castro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid