Cultura

Camaleònics i molt rockers

La Banda del Camaleó es presenta a Maçanet de la Selva i Banyoles

“Ens uneix la passió per la música i pel rock. Per a nosaltres l'edat no és important”

Els cinc membres de La Banda del Camaleó podrien reconstruir amb les seves vides tota la història del rock: el banyolí Jaume Grabuleda, històric cantant de Terratrèmol, va néixer el 1953; el bateria Dani Pujol, que va ser membre de 080, el 1967; el guitarrista Puy, provinent de Stoornut, és de la collita del 1977; i els dos membres més joves són ja nascuts en els anys vuitanta: el teclista, guitarrista i corista Izzy R (Girona, 1987), també membre de The Manyacs, i el baixista Ivan Torra (Sant Hilari Sacalm, 1989), excomponent d'Anònims. Pertanyen a generacions diferents, però tots tenen una cosa en comú: “Ens uneix la passió per la música i pel rock. Per a nosaltres, l'edat no és important, i la veritat és que tots plegats ens entenem molt bé. Al local enllestim els arranjaments entre tots i, quan s'ha de decidir alguna cosa, la votem”. Són els avantatges de ser amics i, per què no dir-ho, imparells. “Sonem com una autèntica unitat, sumant l'energia d'uns i l'experiència dels altres”.

El grup ja ha fet uns quants concerts en menys d'un any de vida, però ara ja està preparat per presentar el seu espectacle al cent per cent, amb un plantejament molt professional. “El nostre format ideal és un escenari gran i, si algun dia hi ha prou mitjans, ens agradaria utilitzar efectes escènics per oferir un xou realment espectacular”, afirmen.

De moment, han gravat una maqueta als estudis Sound Club de Salt, amb quatre cançons: Trencament interior, Amb les mans buides, Mar i Borratxos d'amor, de la qual també han realitzat un videoclip. Sense sortir gaire dels límits del rock dur clàssic, La Banda del Camaleó canvia sovint d'estil, fent honor al seu nom. També és tremendament camaleònica la veu de Jaume Grabuleda, com ho demostra al llarg de l'entrevista, amb improvisacions operístiques i rockeres al millor estil AC/DC. En directe, combinen els temes propis i una cançó de Terratrèmol (Home Delta) amb versions de Highway to hell i Highway star, de Deep Purple.

Mentre continua treballant en el seu primer disc, que prepara per abans de finals d'any, La Banda del Camaleó té dues cites importants: dissabte vinent actuarà a Maçanet de la Selva i el 13 d'agost a la festa d'estiu de Banyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Colomo
El músic de Sant Celoni publica ‘Tecno-realista’

“Em calia cantar contra Elon Musk i el tecno-optimisme”

Barcelona
art

L’equip de comissàries de ‘Miró-Picasso’ i el crític d’art Eudald Camps, Premis GAC

barcelona
música

El Festivalot torna a la Devesa, després de passar pels barris

girona
art

Un Degas a Todocolección per 926 euros

barcelona
TEATRE

El Lliure de Gràcia debat íntimament sobre el feixisme a ‘Retrat de l’artista mort’

BARCELONA
LLETRES

Rosa Regàs desgrana sense tabús la seva vida en el llibre ‘Un llegat’

LLOFRIU
música

Buhos, Els Amics de les Arts, Mishima i Ambauka, al Festival Inspira

ripoll

El fiTM presenta un cartell amb un ampli ventall estilístic

LA BISBAL D’EMPORDÀ
ART

Una exposició de Gabriel Casas, entre la programació del festival Lumínic

SANT CUGAT DEL VALLÈS