cultura

festes

La festa major d'Andorra la Vella estrena menús

Divuit restaurants participen en la iniciativa ‘Vine, tasta i... delecta't!'

La celebració s'enceta demà i s'allargarà fins dilluns

Entreteniments gormands de festa major, canelons casolans gratinats, escopinyes amb gelatina d'aigua de mar o pastís de truita de riu amb el seu caviar i escuma de xicoies són alguns dels plats que s'ofereixen en divuit restaurants d'Andorra la Vella durant els dies de festa major. Aquesta és una de les novetats d'enguany de la celebració, que comença demà. És una iniciativa de l'àrea de Turisme de la Conselleria de Cultura i Turisme que porta per títol Menú de Festa Major i, com a lema, Vine, tasta i... delecta't!.

A part de la gastronomia, els protagonistes de la festa són enguany en Carlemany i l'Ermessenda, els gegants de la parròquia, que celebren vint-i-cinc anys amb diverses cercaviles i també amb una exposició sobre el món geganter. De fet, el cartell de la festa d'enguany ja té com a estrelles els gegants. Divendres hi haurà un ball medieval amb els gegants d'Andorra la Vella i Sant Pol de mar; dissabte, una despertada amb una dotzena de colles geganteres, cercaviles amb cavallets, capgrossos, una mostra de balls de gegants, un ball de festa pagesa, un dinar i un sopar; i diumenge, es repeteix la cercavila.

La festa s'enceta demà divendres, amb la inauguració del Mercat de la Festa i la cursa d'orientació urbana, havaneres, l'agermanament amb Sant Pol de Mar, i un concert. Per dissabte, hi ha programat la despertada amb brou per esmorzar, sardanes, la primera edició de balls de bestiari i gegants bojos del carnaval de Solsona, més sopars i música, ball amb l'orquestra Bugui Bugui i, per als més joves, concert, amb Gertrudis i The Peper Pots.

La programació festiva continua diumenge i dilluns, amb actes per a tots els gustos. El final de festa el tancarà, dilluns, el tradicional castell de focs i el ball, amb La Troba Kung Fú.

LA XIFRA

25
anys
que compleixen els gegants d'Andorra la Vella, Carlemany i Ermessenda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Més capacitat per acollir fons documentals al futur arxiu comarcal de la Conca

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona

Torna el boomerang, l’espai musical inclusiu a la Mirona

salt
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala
cultura

L’Arxiu Lafuente de Santander compra la col·lecció d’objectes culinaris d'Antoni Miralda

barcelona