Música

Adéu del món cultural a Ramon Muntaner

La seu de la SGAE obre les portes per donar l’últim adeu al cantautor, que va morir dijous als 71 anys

El món cultural català, especialment el musical i teatral, s’ha acomiadat aquest dissabte del cantautor Ramon Muntaner, que va morir dijous als 71 anys. La seu de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) ha obert les portes durant tota la tarda per tal de donar l’últim adéu a qui va ser el director de l’entitat. Des de primera hora hi ha hagut un degoteig de familiars i amics que s’han desplaçat fins a la sala habilitada al Passeig de Colom de Barcelona. Entre els assistents s’hi ha pogut veure l’activista i promotor musical Fede Sardà; el director del Barnasants, Pere Camps; l’actor i fundador de la companyia La Cubana, Jordi Millan o la directora del Canet Rock, Gemma Recorder, entre altres.

Aquest diumenge la seu de la SGAE també acollirà un acte privat exclusivament per a la família i les seves amistats més properes.

Reconegut i recordat per la seva faceta com a autor fonamental en la història de la cançó a Catalunya, Muntaner va ser el director de la SGAE a Catalunya i Balears des del 1996. Nascut el 29 de setembre de 1950 a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), va ser compositor, lletrista i també autor dramàtic. És autor de nou discos enregistrats, trenta músiques per a teatre, quatre curtmetratges, quatre llargmetratges i setze programes i sèries de televisió.

Muntaner va musicar els textos de diversos poetes catalans i va ser el primer en dedicar un disc integrament a Miquel Martí i Pol, ’Presagi’, del 1976. Destaquen els seus discos ’Veus de lluna i celobert’, del 1979; ’Balades i cançons’, del 1980, i ’El pas del temps’, del 1982. També és de destacar la composició de la música per a obres teatrals i pel·lícules com ’La plaça del Diamant’, de Francesc Betriu, o ’La teranyina’, d’Antoni Verdaguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

BARCELONA
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona