Art

El primer tast del fons Santos Torroella, al Museu d’Història

Estrena un cicle sobre les col·leccions d’art municipals que durarà fins al 2024, mentre s’habilita la Casa Pastors

El Museu d’Història de Girona exposarà per primera vegada una selecció de la col·lecció Rafael Santos Torroella, adquirida per l’Ajuntament el 2014 per 3,9 milions, dins un programa d’exposicions que, un cop l’any, fins al 2024, donarà a conèixer aquest i altres fons d’art de propietat municipal. L’anunci d’aquest primer tast del valuós llegat de Santos Torroella va precipitar-se dilluns arran d’una pregunta de Guanyem al ple sobre el destí d’aquestes obres, a la qual el regidor de Cultura, Quim Ayats, va respondre que estava previst fer-ne una presentació parcial al Museu d’Història, en vista que els treballs de reforma de la Casa Pastors, seu del futur museu d’art modern i contemporani de Girona, van per llarg. El fons Santos Torroella ha de ser el pinyol del nou museu, que no és previst que s’inauguri abans del 2026.

Fonts de Cultura de l’Ajuntament van explicar ahir a aquest diari que la primera mostra del cicle, dedicada precisament al fons Santos Torrella, tindrà lloc entre la primavera i l’estiu, i que ja s’ha contactat amb la persona que n’assumirà el comissariat. Es tracta, en tot cas, d’una mostra temporal, a la qual seguiran els dos anys següents noves propostes de redescobriment d’altres col·leccions d’art de la ciutat i que no interferiran, de tota manera, en la programació pròpia del Museu d’Història.

El portaveu de Guanyem, Lluc Salellas, confia que “no es desvesteixi un sant per vestir-ne un altre”, en referència al fet que el Museu d’Història “perdrà capacitat” per explicar la ciutat a la ciutadania. Ayats, per la seva banda, considera que s’ha de donar a conèixer el fons perquè és de l’Ajuntament i recorda el gran valor de les restes arqueològiques trobades a l’antiga Audiència de Girona. Les excavacions i la pandèmia –diu– han alentit el projecte de la Casa Pastors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona