cultura

Sant Magí vist des d'uns ulls diferents

El col·lectiu Imaginada organitza actes que fugen de la festa més tradicional

Hi va haver espectacles per a tots els gustos

Cada vegada que Tarragona es tenyeix de festa, el passeig de les Palmeres es converteix en un espai alternatiu que convida la gent a gaudir del lleure d'una manera diferent. Ahir, en la vigília de Sant Magí, ho va tornar a ser gràcies a la Imaginada, un col·lectiu de tarragonins i tarragonines que consideren prioritària i bàsica l'activitat al carrer i el contacte amb la gent. La jornada d'ahir va començar al migdia, l'hora del vermut, amb un concert. A la mateixa hora, s'havia posat en marxa un mercat d'intercanvi, amb objectes de molt diversa procedència; principalment llibres.

Al costat, menjar ecològic, productes naturals i creacions d'artistes, també a la venda. Tot i que el programa està inclòs en la festa més oficial, la Imaginada tracta de fugir i dóna refugi a un tipus de públic que busca altres motivacions, més enllà de les que li puguin oferir els actes més purament tradicionals. En l'horitzó, la necessitat de reivindicar el carrer com a propi de tots els ciutadans i ciutadanes.

A la tarda es van muntar activitats per a la canalla, tallers de pintura i artesania. L'activitat no es va aturar en cap moment i, com sempre, la necessitat de compartir experiències amb jocs cooperatius. Era l'hora de la Imaginada per als més petits. A mesura que s'apropava el vespre, el passeig de les Palmeres va anar desempallegant-se del seu caràcter infantil, tot iniciant un gir cap a l'edat adulta, amb la representació de l'obra El Cabaret: la Marabunta. Al llarg de la nit van anar desfilant diferents companyies que van anar animant els assistents. Al més pur estil de les barraques de Santa Tecla, la Imaginada més nocturna es va cloure amb diversos concerts i una sessió de diversos discjòqueis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona