Cultura

Crítica

música

Versions amb segell garrotxí

Feia fresca i el risc de pluja feia patir els organitzadors, però la nit als paratges de la Ferreria, a tocar de l'ermita de Santa Margarida de la Vall de Bianya, va ser molt agradable. Com en els últims estius, el Cuartet de Bianya va oferir una bona nit de versions d'estàndards de jazz, blues, swing i fins i tot un parell de tangos i una cançó de Brassens. En aquesta ocasió, acompanyats del saxofonista David Prieto i del percussionista Eudald Figueras. Una nit rodona amb un públic que va xalar de bona música. El Cuartet –sí, Cuartet amb C, perquè ells assagen en un petit habitacle, un tros de paller del mas Farró de Bianya– és un conjunt musical atípic.

En Jordi Figueras –guitarra solista i rítmica, i cantant–, en Jordi Zapata –guitarra rítmica i solista–, en Lluís Cases –baix i veus– i l'Esteve Ràfols –bateria– fa dotze anys que es troben cada dimecres al mas Farró i, després de fer una infusió, es dediquen a versionar estàndards fent-hi mil i una improvisacions. El resultat són uns temes molt seus, d'un estil ara ja conegut i reconegut. Diuen que ells es troben per tocar junts, perquè els agrada. De fet, no busquen actuacions... Fan la de la Nit de Jazz de Bianya i, si surten, toquen un parell més de cops a l'any. Tenen dos discos. Tampoc busquen tenir discografia. El segon, Borsalino, per exemple, va ser per celebrar els deu anys.

En la mitja part del concert, es va poder degustar un còctel d'en Jaume de la Codina, el carter de la vall. Com he dit, una nit rodona.

Cuartet de Bianya
Lloc i dia: als paratges de la Ferreria de Santa Margarida de Bianya, el divendres 20 d'agost


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA