Cultura

El Saló del Còmic tanca amb rècord d'assistència

El director de la trobada, Carles Santamaria, en fa un balanç molt positiu

Exitàs, aquesta és la paraula que pot definir la XXV edició del Saló Internacional de Còmic de Barcelona, que ahir va tancar les portes amb un rècord d’assistència xifrat en 100.000 persones. El director de la trobada, Carles Santamaria, en fa un triple balanç molt positiu “per la gran repercussió als mitjans, per l’augment de públic i per l’increment de vendes respecte de l’edició anterior”. Santamaria confia que aquesta eufòria pel gènere no es limiti als quatre dies que dura la fira sinó que “serveixi per donar a conèixer la diversitat del còmic i per fomentar la lectura de còmics durant tot l’any”.

En els quatre dies que ha durat el Saló, els visitants han pogut conèixer els autors, visitar les exposicions, assistir a taules rodones i debats sobre el món del tebeo, jugar amb consoles de nova generació i escollir entre les centenars de novetats editorials que s’han presentat. Joe Sacco, Enki Bilal, Howard Chaykin, Karlien De Villiers i Steve McNiven han estat alguns dels convidats estrangers més sol·licitats pels amants del còmic que han passat aquests dies per Barcelona.

El certamen ha comptat amb la participació de 132 expositors i la presència de València com a convidada. Tots ells s’han encarregat de donar una visió variada del gènere.
Amb motiu del Saló, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras que ha anunciat, per al 2008, la creació del Premi Nacional de la Historieta de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona

Torna el boomerang, l’espai musical inclusiu a la Mirona

salt
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala