Cultura

El Circuit Folc s'estén pel territori i agafa força

Des que va tancar per reformes el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) del barri de Gràcia de Barcelona, paradoxalment, el folk dels Països Catalans ha sortit al carrer amb força, i no només a la capital catalana, sinó a la resta del país. L'any passat va néixer el Circuit Folc, organitzat pel CAT i la revista Folc, i enguany ja arriba als 36 concerts -n'eren 25- i s'ha estès a dotze poblacions del Principat (Calaf, Manresa, Igualada, Vilafranca, Lleida, Badalona, Mataró, Vic, Llagostera, Tàrrega, Figueres i Sant Celoni), amb l'objectiu, segons el director del Tradicionàrius, Jordi Fàbregas, d'arribar algun dia al País Valencià i les Illes Balears.

La fita fundacional era "facilitar la presència dels grups al territori, a llocs on el folk no era habitual", i ja comencen a mirar més lluny sense oblidar que cal consolidar-se.

Els recitals del Circuit són de petit format, a la irlandesa. És a dir, a pubs o petits locals, que permeten un contacte més directe amb el públic. Això és possible gràcies, entre d'altres coses, al conveni establert amb la Federació Catalana d'Ateneus, el president de la qual, Pere-Joan Pujol, expressa la seva voluntat d'obrir-se "al territori".

Un dels plats forts serà Miquel Gil, que farà concerts conferència en els quals alternarà música i paraula nua. L'altra estrella del festival itinerant és el grup Xerramequ Tiquis Miquis, que tocarà a cadascuna de les dotze poblacions del Circuit. També hi participen Marc Egea, Gadegang, Sitja, Xazzar i Sol i Serena.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.