Art

La galeria Les Voltes d’Olot tanca portes després de 50 anys

La propietària, que va agafar el relleu del pare, es jubila

L’última exposició és d’Enric Solanilla i Joanmiquel Font

La propietària de la galeria Les Voltes d’Olot, Fina Aulina, es jubila i abaixa les persianes després de 50 anys d’activitat. Amb Les Voltes es tanca l’època daurada de les galeries olotines i d’un nombrós grup d’artistes del paisatgisme olotí, tot i que, en molts casos, van anar més enllà d’aquesta etiqueta.

Les Voltes va ser un punt de trobada d’artistes i amants de l’art. Ho diu Fina Aulinas, que afirma que la figura central va ser el seu pare, Josep Aulinas, que va fundar la galeria al carrer de Sant Tomàs, on es va parar pel seu compte 25 anys després de deixar la sala Armengol. Les Voltes ha estat sempre un negoci familiar. Hi treballava la seva mare, Tura Guix, i ella des dels 16 anys. “Ha estat la meva vida”, sentencia. I hi afegeix: “Ho sentíem i ho vivíem, no era un simple negoci”, afirma. I aclareix que no només exposaven i venien escola olotina fruit dels contactes amb galeries barcelonines –obres de Rusiñol, Casas, Joan Pons, etc.–, escultura, ceràmica, esmalts i, fins i tot, en una ocasió joies de la Fortuna de Barcelona.

Sobre l’evolució del món de l’art en general i a Olot en particular, Aulinas és contundent: “No es ven com es venia abans, hi ha molta venda per les xarxes. A més, la gent ja no vol aquella escola olotina”, diu amb nostàlgia.

De fet, el cinquantenari de Les Voltes es complia l’any 2020, però, ha esperat a tancar, perquè volia fer-ho amb clients i amics i, en definitiva, tal com va fer el seu pare pel vint-i-cinquè aniversari. És, doncs, també un homenatge al seu pare. A més, la galeria tanca amb activitat. Ho fa amb una exposició espectacular en què els artistes Enric Solanilla i Joanmiquel Font han pintat a quatre mans quadres combinant el paisatgisme particular del primer, amb les textures del segon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid