Cultura

Girona celebra el Dia Mundial de l’Art amb més de 50 propostes

La programació arrencarà aquest dijous al Bòlit_Pou Rodó, amb un pregó a càrrec de la periodista saltenca Eva Vàzquez, de la secció de Cultura i Espectacles d’El Punt Avui

La ciutat de Girona ha organitzat un total de 54 propostes artístiques i culturals arreu de les comarques gironines per celebrar la desena edició del Dia Mundial de l’Art. La programació arrencarà aquest dijous, 7 d’abril, i s’allargarà fins diumenge, dia 10 d’abril. L’objectiu principal de la iniciativa és fer arribar la pràctica artística al major nombre possible de persones i compartir l’experiència de les diverses activitats. El pregó inaugural anirà a càrrec de la periodista saltenca Eva Vàzquez, redactora de la secció de Cultura i Espectacles d’El Punt Avui, el dijous a les 19 h al Bòlit_Pou Rodó. L’acte, a banda d’obrir de manera simbòlica la celebració de la diada, vol ser una festa i un punt de trobada de la comunitat cultural i artística del territori.

“Estem molt orgullosos que l’activitat cultural a la ciutat de Girona no s’aturi. Per celebrar el Dia Mundial de l’Art no podem quedar-nos de mans plegades, i oferim als gironins i les gironines una oferta cultural de qualitat i variada. La Girona del futur passa per una cultura accessible i que arribi a tots els col·lectius i a tots els barris. En definitiva, volem acostar i interpel·lar la ciutadania al món artístic. Vull agrair també l’impuls de la iniciativa i el treball incansable per part del Bòlit”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Fins a 65 agents i entitats públiques i privades vinculats al món de les arts seran els encarregats de dinamitzar les propostes. Entre les diverses activitats es faran tallers, visites comentades, jornades de portes obertes, recitals, rutes, performances, converses, inauguracions o fires, que s’estendran pels carrers de 26 poblacions diferents.

El Dia Internacional de l’Art, declarat com a tal per la Unesco l’any 2011, commemora el naixement de l’artista renaixentista Leonardo da Vinci el 15 d’abril de 1452 i té el propòsit d’acostar les diferents formes de l’expressió artística a la ciutadania. A la demarcació de Girona, la iniciativa està promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani-Girona, de l’Ajuntament de Girona. Tota la programació apareix detallada en un desplegable, disponible al web del Bòlit .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.