Cultura

Montornès de Segarra celebra un festival de curtmetratges de temàtica rural

El festival comença el cap de setmana que ve, dies 1 i 2 de setembre

La localitat lleidatana de Montornès de Segarra celebrarà el cap de setmana que ve, 1 i 2 de setembre, la primera edició del seu festival de curtmetratges dedicat a la temàtica rural.

El certamen, amb el nom de Lo Cercacurts, està organitzat per l'Associació de Joves d'aquesta població lleidatana, amb la col·laboració de l'ajuntament i del Consell Comarcal de la Segarra.

El coordinador del festival, Robert García, ha explicat que el certamen pretén "potenciar i divulgar la creació de curtmetratges relacionats especialment amb la temàtica rural del país, així com també despertar l'afició i el coneixement d'aquesta manera de fer cinema entre tots els públics".
García ha assenyalat que el festival es diu Lo Cercacurts en relacionar el topònim del pròxim riu Cercavins, que travessa la zona, amb l'article lo i la paraula curts, i d'aquesta manera "reivindicar també aquest article neutre, tan propi d'aquestes comarques lleidatanes".

García ha dit que subratllat l'èxit obtingut en aquesta primera convocatòria perquè han participat una trentena de títols de diferents comunitats autònomes dels quals se n'han seleccionat dotze, que s'exhibiran aquest cap de setmana a Montornès.

El primer i segon premi consisteixen en la projecció dels dos curtmetratges en les diverses sales del circuit comercial de l'empresa Circuit Urgellenc, una estada d'un cap de setmana en una casa rural d'Ós de Balaguer (Noguera), així com lots de productes artesanals de la comarca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
EQUIPAMENTS

Més de 110.000 persones participen en la Nit dels Museus

barcelona
Crítica

Manolo García, entre globus i exabruptes

FESTIVAL DE CANES

Paul Schrader i Richard Gere es retroben

CANES
Crítica

Concert kairològic

Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint