Llibres

Un llibre recupera imatges històriques inèdites de Blanes

Un llibre recupera més de dues-centes fotografies inèdites de Blanes, entre finals del segle XIX i la dècada dels anys seixanta del segle passat. Editat per l’editorial Efadós, Blanes Desaparegut, que ha estat escrit per Toni Reyes i Aitor Roger, director i tècnic de Difusió Cultural de l’Arxiu Municipal de Blanes, forma part de la col·lecció Catalunya Desapareguda.

El treball conté documents fotogràfics poc coneguts, alguns d’ells inèdits. La distribució dels capítols s’ha fet de mar cap a terra, respectant el terme amb què es coneix en aquesta part del territori el líquid element: ’marc’ en lloc de ’mar’.

Les imatges són el testimoni d’un període en què Blanes encara era una vila per definició, ja que no arribava encara als 20.000 habitants que marca la diferència per esdevenir en ciutat com és en l’actualitat, quan s’ha doblat aquesta xifra. La retrospectiva visual que proposa la publicació, al marge d’activar la memòria i despertar els sentiments, també serveix per fer valdre els atractius amb què compta el municipi on comença la Costa Brava. Entre els relats que s’hi inclouen, el públic més nostàlgic hi podrà veure una retrospectiva de què s’ha anomenat el ’Blanes Tradicional’, una vila poblada per pescadors, terrassans i menestrals. I és que la terra i el mar, tot i que a partir dels anys cinquanta ja no fossin activitats econòmiques principals al municipi, encara afectaven gran part de la població a través del seu treball, com un complement o per lligams familiars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid