Llibres

Sant Jordi

“És la festa del llibre més impressionant d’Europa”

Escriptors internacionals com Jo Nesbø i Petros Márkaris s’entreguen a la diada de Sant Jordi i valoren haver recuperat el contacte amb els lectors després de dos anys de pandèmia

“El que veig per Sant Jordi no passa enlloc d’Europa. És la festa del llibre més impressionant”. Així és com l’escriptor grec Petros Márkaris descriu el que ja ha estat el seu quart Sant Jordi. “És una festa fascinant”, assegura. Ell és un de dels molts autors internacionals que han signat llibres aquesta diada i que, malgrat la pluja, han atret lectors fidels.

Considerat un dels millors escriptors de la seva generació, el noruec Jo Nesbø (Oslo, 1960) gairebé no ha parat de signar llibres aquesta tarda. Aquest és el seu tercer Sant Jordi i està convençut que no serà l’últim: “M’encanta aquesta festa, és impressionant que vingui tanta gent tot i la pluja”. Nesbø acaba de presentar a Barcelona el seu darrer llibre de contes, titulat L’home de la gelosia, on aplega una dotzena de relats i dues novel·les breus enllaçats per la gelosia, el desig, la infidelitat i la mort. El que més il·lusió li feia d’aquest Sant Jordi era anar a escalar a Sant Llorenç del Munt, un indret que apareix a les seves novel·les, però les previsions meteorològiques li han torçat els plans i, finalment, ha pogut escalar, però ho ha fet en un espai tancat. A la tarda, això sí, ha tingut l’agenda totalment completa amb signatura de llibres a diferents punts de Barcelona.

Per la seva banda, Theodor Kallifatides (Molai, 1938) ha signat exemplars de la seva darrera novel·la, titulada Timandra, una novel·la històrica que porta el nom d’una de les figures femenines més importants de la Grècia clàssica. És la quarta vegada que l’autor grec visita Catalunya, però aquest ha estat el seu primer Sant Jordi. “És fascinant, impressionant. Hi ha molta gent i era necessari recuperar el contacte amb els lectors després de dos anys de pandèmia”, ha explicat a l’ACN. Després d’aquesta diada, Kallifatides assegura que li encantaria tornar l’any que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona