Els crítics d'art premien les exposicions de la Fundació Suñol, el MNAC i l'Espai Guinovart

L'Associació Catalana de Crítics d'Art lliura avui (19.30h), a l'auditori del Macba, els premis ACCA 2008, que enguany compleixen el 25è aniversari. La Fundació Suñol i el seu director, Sergi Aguilar, recolliran el premi a les exposicions d'art contemporani, en reconeixement al conjunt de propostes que es duen a terme a l'espai Nivell Zero.

El premi a les exposicions de recerca històrica el comparteixen, per un cantó, el MNAC i la seva conservadora Mercè Doñate, i per l'altre, el catedràtic d'Història de l'art Joan Sureda. Doñate rep el premi pel comissariat de l'exposició Juli González, retrospectiva. Sureda, pel comissariat de l'exposició Goya e Italia, realitzada al Museu de Saragossa.

Anne Umland, curadora de l'exposició Joan Miró: Painting and Anti-Painting, 1927-1937, presentada al Moma de Nova York amb el suport de l'Institut Ramon Llull, ha estat distingida amb el premi a la presència de l'art català a l'estranger.

Pel que fa als premis a les galeries, Àngels Barcelona ha estat guardonada per la seva dedicació a l'art contemporani, i en especial per les mostres que ha muntat de Harun Farocki, Esther Ferrer i Alexandra Navratil, mentre que Oriol Galeria d'Art rep el guardó per la seva especialització en art modern i, en concret, per l'exposició Alberto Magnelli. Pintures i dibuixos.

El premi a espais alternatius s'ha atorgat a la Fundació Espai Guinovart d'Agramunt i al comissari del seu cicle Guinovart i els fonaments dels nous realismes, José Corredor Matheos. MX Espai 1010 i Edicions 1010 s'erigeix amb el premi a iniciatives.

Dos darrers premis són per a publicacions. La categoria de llibres d'autor ha recaigut en Jèssica Jaques Pi pel llibre Picasso en Gósol, 1906: un verano para la modernidad. Pel que fa a la categoria de catàlegs i obres col·lectives, el guardó ha estat per a Jordi Font i Agulló i Magdala Perpinyà per la cura del treball editorial compartit en la publicació Eufòries, desencisos i represes dissidents. L'art i la crítica d'art dels darrers vint anys, editat per la Fundació Espais de Girona.

L'acte d'avui també servirà per presentar el llibre que recull el testimoni de les 25 edicions dels premis ACCA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona