Cultura

Vinebre premia Albert Güell

La novel·la ‘L'ull de bronze', de l'autor barceloní, guanya el premi de narrativa Ribera d'Ebre

Els entrellats d'un triangle amorós i les reflexions sobre el món de l'art basteixen l'argument de la novel·la guanyadora del 28è premi de narrativa Ribera d'Ebre, la convocatòria més veterana de les Terres de l'Ebre. Titulada L'ull de bronze, és obra de l'escriptor barceloní Albert Güell, que s'endú així els 3.000 euros de dotació del guardó. A més, l'obra serà publicada per Cossetània Edicions.

“La idea de la novel·la va sorgir d'un conte breu que havia escrit sobre el mar i l'horitzó. Tenia clar que volia parlar sobre l'art, sobretot, i sobre la recerca interior de l'artista”, va explicar l'autor, que reconeix que “és una obra bastant introspectiva” i en què utilitza “molts referents literaris i artístics”. Els tres protagonistes de la història són un escultor que entra en crisi i que comença una recerca de la inspiració dintre seu. Alhora, l'artista es troba enmig d'un triangle amorós, “amb uns personatges complexos”. Un dels atractius per al lector “és poder anar descobrint la relació i els encontres entre els tres personatges”, segons Olga Cubells, membre del jurat juntament amb Àngels Pérez, M. Dolors Pascual, Sílvia Veà i Judit Juncosa. El jurat destaca de L'ull de bronze “la història, molt ben travada, i també el seu estil”, segons Cubells. Aquesta és la primera novel·la dirigida a adults d'Albert Güell (Barcelona, 1964), que és autor de diversos títols juvenils com ara El cel vist de prop, El gust dels colors i La fórmula màgica.

El veredicte es va fer públic dimecres, en el decurs del tradicional sopar que cada any organitza l'Ajuntament de Vinebre a la sala del cinema d'aquesta població riberenca. A l'acte, presidit per Josep Poblet, president de la Diputació, hi va assistir Maria Barbal, com a escriptora convidada. D'altra banda, durant el sopar literari de Vinebre, Vicent Matamoros, president del centre cultural de Traiguera, va presentar la novel·la premiada en l'edició anterior: La vall del miracle, un thriller històric d'Armando Vericat, de Traiguera (Baix Maestrat). L'obra, publicada per Cossetània, s'ambienta al segle XVI, quan un capellà es cura miraculosament d'una ferida mortal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant