Arts escèniques

Un festival solidari per vincular dansa i salut mental

Girona en Moviment, dirigit pel ballarí David Rodríguez, oferirà tres espectacles i alguns tallers la setmana vinent

El festival Girona en Moviment , creat i dirigit pel ballarí gironí establert a Suïssa David Rodríguez, sempre ha mostra la seva sensibilitat social com a festival solidari amb els malalts de càncer, als quals destina tota la seva recaptació. Però en la seva quarta edició, el festival coorganitzat per la Fundació Oncolliga Girona fa un pas més i posa el focus en la relació entre dansa i salut mental, justament després d’aquests dos anys i mig de pandèmia en què les malalties mentals han tingut una especial incidència. “La dansa té una relació intrínseca amb el cos. No cura el càncer, però pot ser una bona acompanyant per a les persones que han patit càncer, en la seva recuperació”, va remarcar Rodríguez.

Ahir al matí es va presentar el festival davant de l’hospital Josep Trueta de Girona, en una roda de premsa, precedida per una petita actuació de les germanes Elena i Neus Masó , de la companyia de dansa Impàs, que també han participat en l’espot que anuncia aquesta quarta edició del festival. A més de Rodríguez, hi van intervenir la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa; la directora gerent de l’ICS, Yolanda Lejardi; el diputat de la Diputació de Girona Quim Ayats i la regidora delegada de Salut a l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, en representació de les institucions que donen suport al festival, en el qual tots els ballarins participants actuen de manera altruista.

En aquesta edició, que ja va tenir una primera part a la primavera de caire més didàctic, hi haurà tres espectacles: l’estrena a Catalunya d’Al desnudo, de Metamorphosis Dance, el dijous 14 a El Canal de Salt, amb Iratxe Ansa (Premio Nacional de Danza 2020, premi Max per aquesta obra) i un taller de percussió previ a càrrec de Santi Carcasona; l’obra de teatre dansa Evangelium, de Crea Dance, el dissabte 16 a La Mercè, i la gran gala Catalunya dansa contra el càncer, que clourà el festival el diumenge 17 al Teatre Municipal, amb 30 ballarins en escena. El festival ofereix diversos tallers, inclòs un intensiu de dansa contemporània.

Concurs amb 150 curtmetratges

Una de les principals novetats d’aquesta edició és el primer concurs de curtmetratges sobre la relació entre el moviment, la creativitat i la salut mental, al qual s’han presentat un total de 150 curts de 43 països diferents. D’aquests curts, se n’han seleccionat nou, que es podran veure el divendres 15 de juliol al Cinema Truffaut (20.30 h, 10 euros). Hi haurà tres premis: el guardó al millor curt documental i concedit al millor curt de ficció, que seran decidits pel jurat, i el premi del públic. Hi ha més detalls sobre els curts seleccionats a gironaenmoviment.com .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona