Arts escèniques

El cicle A Prop de Girona aposta per la creació emergent

La tercera edició programa 26 propostes d’artistes, que es veuran a dotze equipaments municipals de set barris

El cicle A Prop, la programació cultural de petit format promoguda per l’Ajuntament de Girona, tornarà a donar visibilitat a la creació emergent en la tercera edició, del 7 de setembre al 17 de novembre. Com en les anteriors convocatòries, l’A Prop aposta per la proximitat i el treball dels artistes de les comarques gironines, i s’estendrà per diferents barris de la ciutat a través dels centres cívics, les biblioteques municipals i l’Estació Espai Jove, amb l’objectiu d’acostar al màxim la cultura a la ciutadania.

Dels 26 projectes seleccionats aquest any (hi concorrien 135 candidatures), 15 seran propostes musicals, amb actuacions dels artistes Emma Yuzz, Agnès Allgueró, Gáldrik, Cookah P & Boom Boom Fighters, Thelee, Joanna i Litus, Genni & Aleks Locksmith, Bicèfal Project, Jordi Serradell, Cat Klezmer Trio, Ani in the Hall, Pol Bordas, Arar, Abril Gabriele i Hatxe Music. També es podran veure 9 espectacles d’arts escèniques, que combinaran dansa, teatre, circ i propostes familiars, i que aniran a càrrec de Las Miradas Compartidas, Cia Karlus, Cia Empordà Mar, Clàudia Mirambell, Silver and Gold, Cia Impàs, Clara Centenera, Cia Atzucac i La Nave Va. Completaran l’oferta cultural del cicle 2 propostes d’arts visuals: una exposició de Fiona Doncaster i un taller d’estampació urbana que impartirà MaiNav. Totes les activitats previstes són gratuïtes, i es faran en 12 equipaments municipals de 7 barris de Girona: als centres cívics Onyar, Ter, Sant Narcís, Pont Major, Pla de Palau i Santa Eugènia, a l’espai cívic de Can Gibert del Pla, a les biblioteques Antònia Adroher, Just M. Casero, Ernest Lluch i Salvador Allende, i a l’Estació Espai Jove.

Amb vista a l’any vinent, l’esdeveniment recuperarà el seu calendari habitual, al voltant de la primavera i l’estiu. En aquest sentit, es preveu que al llarg de la tardor, coincidint amb la programació d’aquesta edició, s’obri la convocatòria per participar en la del 2023.

El Cicle A Prop es va iniciar el 2020, en plena pandèmia, com a prova pilot en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial. Es tracta d’un projecte organitzat per l’Ajuntament de Girona, amb el suport de la Diputació de Girona i el patrocini de Damm. La gestió executiva del cicle és a càrrec de Baowatt.

LA DATA

07.09.22
és el dia
que comença la tercera edició del cicle A Prop de Girona, que s’allargarà fins al 17 de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia