Cultura

Mirador

Tarragona, terra de cantautors

Com vaig disfrutar fent de jurat en el segon Concurs Internacional de Cantautors Jordi Francolí de Tarragona! El títol no era gens pretensiós, la internacionalitat seria real si s'aprovés el nou Estatut: hi van actuar catorze artistes en directe, seleccionats d'entre més de cent maquetes arribades de tot l'Estat espanyol, i n'hi havia des de Gijón fins a Granada, passant per Madrid i Barcelona. I, naturalment, de Tarragona. El nivell era força alt, i si una cosa em va sorprendre va ser que algunes de les propostes interessants procedien de la mateixa Tarragona. Acostumats a sentir-nos acomplexats pel que ve de fora, em vaig felicitar en veure guanyador el tarragoní Roger Benet (www.myspace.com/rogerbenet) barrejant poesia, clown i música contemporània. També Facundo Pérez, argentí d'origen i pelacanyes d'adopció, que va rebre una menció especial per la seva original combinació de ritmes llatins, guitarra de cantautor i techno.

El triomf dels tarragonins no era casualitat. El guanyador de l'anterior edició del concurs va néixer al Vendrell, Pau Saura (www.myspace.com/pausaura), i va tancar la primera nit de concerts presentant-se tot sol, envoltat per una selva d'instruments i interpretant lletres esbojarrades, amb una personalitat tan forta com no havia vist des de l'Albert Pla. Encara ric ara quan recordo la cançó Depila't, dedicada a la seva nòvia –“si fossis una estrella series l'Óssa Major”– o l'Aucat bombin, inspirada en el pagament dels peatges. I, a sobre, n'improvisava a gust dels espectadors! Brillant. Si Buenafuente fes el seu programa en català, segur que el fitxaria per inventar cada nit una cançó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia