Cultura

L'altre Ventdelplà

El bar Tramuntana en mans del Jaume (Miquel Gelabert) i el Jordi (Abel Folk), que, evidentment, són germans. La Dora (Imma Colomer) i la Berta (Rosa Gámiz), lluny del súper. I en Julià (Marc Cartes), compromès i responsable. Un altre Ventdelplà no només és possible, sinó que aviat serà real. Com a mínim, com a mínim, durant dos capítols.

El 16 de setembre TV3 reprèn la cinquena temporada d'aquesta sèrie -interrompuda durant l'estiu- que aviat introduirà un gir inesperat: la Mònica (Mar Ulldemolins), la jove escriptora del poble, treballa en una novel·la sobre un poble imaginari: Breda, on tot és igual, però diferent.

Els carrers i les cases de Breda són els mateixos que els de Ventdelplà i els seus habitants també són en aparença calcats. Però res serà igual a la Breda imaginària, on tots els personatges i trames faran un gir.

Aquesta perversió de Benet i Jornet es podrà veure durant dos capítols. Pel que fa a la resta, la sèrie mantindrà totalment la continuïtat respecte del darrer capítol d'abans de l'estiu i s'ambientarà en el Ventdelplà de sempre. Aquí, totes les mirades estaran posades en les malalties de la Teresa (Emma Vilarasau) i la Dora, que seguiran evolucions diferents.

Així, mentre l'Alzheimer de la propietària del súper seguirà el seu ritme de forma implacable, la Teresa lluitarà per combatre el seu melanoma, tot i que el seu fràgil estat de salut farà trontollar la seva relació amb el David (Ramon Madaula).

De fet, el melanoma ja condicionarà d'entrada la decisió de la metge de traslladar-se a Barcelona per viure al costat del seu marit, ja que valorarà que la calma de Ventdelplà li resulta més saludable. El matrimoni, doncs, continuarà separat.

"Mantindrem l'equilibri entre dolor i humor que ha caracteritzat sempre la sèrie. Si les malalties hi posen el punt dramàtic, trobarem trames que facin el contrapunt. La intenció és no variar el to", explica Jaume Banacolocha, productor executiu de la sèrie, que en aquesta segona entrega de la cinquena temporada introduirà dos personatges nous. Tots dos, pares d'algun dels habitants del poble. Un de més gran que apareixerà pràcticament al primer capítol, i un altre de menys edat -pare d'un dels membres del grup dels joves- que abans de Nadal ja s'haurà convertit en cabdal. De fet, el paper d'aquest fins ara desconegut serà un desequilibri més en la ja prou turbulenta relació entre la Teresa i el David.

També hi haurà algun retorn fugaç, com el de la Nicole (Ivana Miño), que intentarà recuperar el seu lloc al costat del Julià, el veterinari del poble.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA