Arts escèniques

Llàcer torna al TNC amb el clàssic ‘El temps i els Conway’

Des de dijous a la Sala Gran

El director Àngel Llàcer ha triat les expectatives i il·lusions frustrades de la família Conway pet retornar al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) amb un clàssic. ‘El temps i els Conway’ de J.B. Priestley es podrà veure a la Sala Gran del TNC des de dijous fins al 21 de maig.

L’obra retrata les situacions d’una adinerada família anglesa en el període d’entreguerres, amb la novetat que empra la utilització del temps endavant i endarrere com les sèries de televisió. L’obra ja hi va ser de la ma de Mario Gas fa trenta anys. Ara en protagonitzaran la reedició Màrcia Cisteró, Biel Duran, Mar Ulldemolins, Albert Triola, Júlia Bonjoch i Júlia Truyol.

Àngel Llàcer i Carme Portacelli, directora artística del TNC descarten comparacions, més enllà de recordar “l’impacte” que va tenir l’obra fa tres dècades i l’intent d’adaptar-se a les noves “formes de consum cultural i d’oci”.

L’obra transcorre just abans de la Segona Guerra mundial i viatja en el temps. “La vida és cíclica i les merdes tornen. Per molt que intentem ser feliços, sempre hi ha una maquinària molt més forta que ho boicoteja”, explica Llàcer. L’obra, de poc més de dues hores, s’oferirà sense pauses per mantenir la tensió emocional. El director aspira a emocionar tant al públic amb a l’equip artístic. “Intento que el que es vegi a l’escenari tingui qualitat i amor. Que l’espectador, al marge de la temàtica, vegi la implicació d’un equip amb tot l’amor i la professionalitat. Quan marxi l’espectador pensarà que té les regnes de la seva vida. Guanyarà optimisme veient que és amo del que vol fer a la seva vida per evitar acabar sent un desgraciat com els Conway”, pronostocava ahir el director en la presentació.

Pel que fa al temps i a l’espai, Llàcer ha recordat que el muntatge “només es pot fer al TNC” pels seus requeriments tècnics i humans”. L’escenografia es planteja com si es tractés d’un conte. “Quan arribeu no hi veureu res. Llavors tot comença”.

Dels deu actors que conformen el repartiment, sis no havien treballat mai a la Sala Gran del TNC. L’actriu Mar Ulldemolins veu en el seu paper un petit homenatge a qui fa trenta anys va interpretar el seu paper: Montserrat Carulla. En concret, en el vestuari d’Ulldemolins s’ha teixit un ganxet que la pròpia Carulla va realitzar i utilitzar llavors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

PORTBOU