Arts escèniques

Arts escèniques

Xavier Albertí estrena a Lloret ‘Don Ramón María del Valle Inclán’

El lloretenc ha creat una nova dramatúrgia a partir del retrat que Ramón Gómez de la Serna va fer del seu admirat Ramón María del Valle-Inclán

És l’estrena de l’obra a Catalunya

El Teatre de Lloret acull l’estrena a Catalunya de l’espectacle Don Ramón María del Valle-Inclán. La peça, escrita i dirigida pel lloretenc, Xavier Albertí, compta amb Pedro Casablanc com a principal protagonista, acompanyat al piano per Mario Molina. Així es barreja la música de Beethoven amb la sarsuela i el cuplet.

L’espectacle és una producció del Teatro Español i Bravo Teatro SL. Es va estrenar el 2 de març a Madrid i Lloret acull demà divendres 14 d’abril l’estrena de l’espectacle a Catalunya.

Albertí pren com a referència la biografia que Gómez de la Serna va escriure sobre Valle-Inclán des del seu exili a Buenos Aires per tal d’elaborar un espectacle musical que ens convida a conèixer en profunditat els mecanismes creadors de Valle, el seu compromís irreductible, el seu posicionament ètic en el món i com tot plegat va generar una de les obres més emblemàtiques de la literatura espanyola com és l’esperpent.

“El més fascinant és descobrir un autor del qual creiem que en sabem moltes coses i de qui segurament encara tenim moltes coses per aprendre d’ell”, explica el dramaturg lloretenc. “Ens han explicat Valle-Inclán de moltes maneres, però la màscara sempre s’acaba menjant al personatge, diu Albertí que afegeix que Gómez de la Serna ens entrega un Valle amb passió, voluntat de veritat i profunditat”. I continua Albertí afirmant, que aquest “no és un viatge enciclopèdic ni biogràfic en excés. És un viatge que pretén acostar-nos a una ànima. Hem buscat una partitura que permeti visibilitzar molts aspectes que no són visibles quan es llegeix una biografia”.

L’alcalde de Lloret, Albert Robert, s’ha mostrat satisfet d’acollir a Lloret l’estrena a Catalunya d’aquest espectacle. Un espectacle, ha dit Robert, que té l’ànima d’un dels lloretencs més il·lustres com és el director i dramaturg Xavier Albertí.

L’espectacle forma part de la programació teatral d’aquesta temporada a Lloret però també de Lloret com a Capital de la Cultura Catalana 2023. De cara a la tardor, hi ha la voluntat d’acollir més espectacles de Xavier Albertí i dedicar-li una temporada aprofitant l’any de la capitalitat cultural lloretenca.

Don Ramón María del Valle Inclán es podrà veure demà a les 20 h al Teatre de Lloret tot i que la companyia espera fer una gira més àmplia d’aquest espectacle la propera tardor per Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

PORTBOU