Arts escèniques

FESTIVAL GREC

Un Grec ‘coral’ felicitarà els 200 anys del passeig de Gràcia

Cesc Casadesús, director del Grec, s’ha proposat treballar en la pluralitat. Dels 88 espectacles programats en el Grec, en una dotzena hi intervindran corals. També hi participaran l’orquestra Simfònica del Liceu i l’OBC a l’amfiteatre en dos espectacles diferents. El festival s’escampa per tots els districtes. Pel delegat de Cultura, Jordi Martí, aquesta edició és “genuïnament barcelonina i internacional”, un difícil equilibri que s’ha aconseguit, a més, amb el reconeixement del sector. L’alcaldessa Ada Colau va afirmar ahir que sentia orgull d’haver estat l’única ciutat que va mantenir el festival internacional el 2020 de la covid i va recordar que els districtes on es va salvar millor aquella pandèmia va ser on ja hi havia una xarxa social: “La cultura és un dret de la ciutadania i un tret de Barcelona.”

El Festival Grec celebrarà acompanyat d’un funambulista els 200 anys del passeig de Gràcia. Enguany, el director Cesc Casadesús preveu dues inauguracions: la convencional amb The Pulse, de Gravity & Other Myths i la participació del Cor de Noies de l’Orfeó Català (29 de juny), i Les traceurs, del funambulista Nathan Paulin, un espectacle de Rachid Ouramdane per celebrar el bicentenari del passeig de Gràcia (2 de juliol).

Enguany la programació s’estendrà del 29 de juny fins al 30 de juliol. El 55% del cartell està liderat per dones amb rol d’autoria o direcció. Com és habitual, el festival es divideix en la programació específica del Grec (38) i Grec Ciutat (50). Des d’aquest migdia s’han posat a la venda les entrades només per als que van comprar abonaments a cegues aquest Nadal. Per a la resta de públic serà a partir del 18 d’abril. El nombre d’entrades total és de 165.209: 51.767 corresponen al Grec Festival i 113.442 tiquets a la programació del Grec Ciutat, que el festival acorda amb altres productors i exhibidors de la ciutat. Un 40% dels muntatges del Grec són coproduccions, fet que remarca l’aposta per a un gruix dels espectacles del cartell.

En la 47a edició del Grec tornen direccions celebrades com ara les d’Ivo van Hove, Sasha Waltz (amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu), Dimitris Papaioannou i Robert Wilson.

Peter Brook, el 2021, va recomanar a Casadesús que promocionés Alexander Zeldin, el deixeble del director britànic. The confessions farà una gira que passarà també per altres festivals europeus com ara el d’Avinyó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA