Música

“Bruce no sonava tan contundent des del 2007”

Salvador Trepat, responsable des de fa trenta anys del referencial portal web Point Blank, qualifica de “pletòric” l’estat de forma del ‘Boss’

Barack i Michelle Obama assistiran al concert de divendres

Trepat parla d’una “decepció profunda entre els fans” als EUA pel preu de les entrades

Amb prop de 200 concerts del Boss a les espatlles i un portal web, Pointblankmag.com, de visita obligada per a fans de tot el món, Salvador Trepat –responsable, ara també, del pòdcast No Surrender a Spotify– és una de les veus catalanes més coneixedores i respectades quan toca parlar de Bruce Springsteen. “Tant Bruce com la E Street Band, en aquesta gira, es mostren musicalment pletòrics”, assenyala. “Físicament estan molt bé, tractant-se de senyors de més de 70 anys. Potser no corren per l’escenari com ho feien abans, però se centren més en la música i a tocar tres hores, que és tot un prodigi per a músics de la seva edat. Han recuperat força i ha estat agradable descobrir que les versions que fan dels seus clàssics sonen fins i tot millor que en les últimes gires. Des del 2007 que no sonaven tan contundents.”

Springsteen arribarà a l’Estadi després d’haver ofert una trentena de concerts en pavellons dels Estats Units entre l’1 de febrer i el 14 d’abril. “És un repertori majestuós i equilibrat, amb cançons populars com Born to run, Thunder road i Dancing in the dark i cançons del 1973 com The E Street shuffle i Rosalita”, assenyala Trepat, que destaca també la reivindicació que fa Springsteen del seu material més re cent, amb “petites joies del seu darrer disc amb la E Street Band (Letter to you) com Ghosts, I’ll see you in my dreams i Last man standing”. “Confio que mantingui bona part d’aquest repertori en la gira europea, encara que sabem que sempre fa alguns canvis quan arriba aquí o toca en grans estadis”, puntualitza.

Tot i l’entusiasme, l’artífex de Point Blank no amaga l’“onada de decepció profunda entre els fans” dels EUA pel polèmic sistema de preus dinàmics amb què es van vendre les localitats. “Ara, en els concerts, just a sota seu, hi veu les cares d’un públic benestant i adinerat que ha comprat el privilegi. Si no tens molts calés, et veus relegat a grades llunyanes encara que siguis el fan més veterà o entusiasta”, lamenta. “Sorprenentment, a Europa els preus voltaven els 100-150 euros, mentre que, pels mateixos seients, o a pista, els americans han hagut de pagar entre 200 i 1.000 dòlars”, indica. “Els diners manen, fins i tot si ets un multimilionari com ell, suposadament preocupat per les causes justes. Quan comença a tocar, però, la gent s’entusiasma com sempre, encara que consideri detestable l’actitud recaptadora de l’artista.”

Els concerts de divendres i diumenge a Barcelona començaran a les 21 h i, en el primer, segons es va revelar ahir, s’hi espera l’expresident dels EUA Barack Obama –amb qui Springsteen, l’any 2021, va publicar un llibre de converses, Renegats– i la seva esposa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA