Altres

La dansa, protagonista de la 20a Fira Modernista de Terrassa

Durant aquest cap de setmana es faran 400 activitats culturals en espais modernistes i al carrer, fires, recreacions històriques i visites guiades

S’hi inclou la segona trobada amb la Catalunya Nord

La vintena edició de la Fira Modernista de Terrassa que s’inicia oficialment aquest dissabte i que es prolongarà fins diumenge està dedicat al món de la dansa i inclou més de 400 activitats en les que hi participen i hi col·laboren més de 160 entitats. Des de l’Ajuntament asseguren que enguany s’ha escollit la dansa com a motiu principal perquè és una forma d’expressió artística que va ser “un element rellevant de la cultura modernista, formant part també del patrimoni de la societat de l’època i del seu esperit de progrés i de modernitat”.

La majoria de les activitats es desenvoluparan el cap de setmana, però avui a la tarda ja se’n faran algunes com ara la inauguració de l’exposició Jocs, joguines i entreteniments a l’Arxiu Tobella i la mostra Un tast de modernisme del fons de LaFACT» a la LaFACT - Factorial Cultural de Terrassa. També s’inclou un tastet musical a càrrec dels músics dels Castellers de Terrassa a la plaça del Progrés i es podrà veure la il·luminació estàtica de nit que decorarà l’icònic edifici de la Masia Freixa i que es repetirà dissabte i diumenge.

L’NC, Òmnium, la Coordinadora La Traca, la Plataforma per la Llengua i el Consell Local per la República organitzen la Segona trobada amb la Catalunya Nord, que inclou avui una conferència sobre la situació del català i l’experiència de l’escola La Bressola, a càrrec de diversos batlles de la zona i, demà, una recepció amb l’alcalde, Jordi Ballart, i la visita de diferents indrets de la fira.

El gruix de les activitats es concentren dissabte i diumenge i es poden consultar al web i inclouen moltes activitats al carrer com per exemple el Pícnic Modernista al parc de Vallparadís, la segona edició de la Milla Modernista, una carrera atlètica a l’estil del 1900 amb sortida i arribada al pati del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya - mNACTEC, l’espectacle Trama amb l’Esbart Egarenc al Teatre Principal o Ball en Modernisme al mateix escenari, una proposta de dansa clàssica que narra escenes de finals del segle XIX i inicis del segle XX a Terrassa, sota la direcció artística d’Elias García, Javier Bagà i Leo Sorribes i a càrrec de la Companyia del Ballet de Catalunya.

Diumenge s’hi podrà veure la desfilada de cotxes i motos d’època a la Rambla d’Ègara, la tradicional passejada modernista organitzada pel Museu Tèxtil, l’espectacle de dansa Sorolla i la Mar al Teatre Principal a càrrec de l’Espai Dansa Estudi Mireia Ferrer, mentre que lala cloenda d’aquesta vintena edició es farà a la plaça Vella amb l’espectacle La dansa de la trama i l’ordit: teixint modernisme a càrrec de l’Esbart Egarenc i LaFACT.

A banda d’aquestes actuacions s’han previst més de seixantes visites guiades en edificis emblemàtics, i molts d’ells tindran portes obertes als visitants, recreacions d’episodis històrics, la fira artesanal i, des de fa ja alguns anys, també s’ha consolidat al seu voltant una àmplia oferta gastronòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles