Arts escèniques

TITELLES

Una trentena de companyies a la 34a Fira de Titelles de Lleida

La 34a Fira de Titelles de Lleida va començar divendres amb un programa de tres dies que farà conviure els espectacles tradicionals i els més innovadors, com els creats amb noves tecnologies. La jornada inaugural ja va demostrar-ho, com assenyala una crònica d’ACN, amb una quinzena de representacions variades. El manxec Andrés Beladiez va presentar Universos complejos, una instal·lació multimèdia amb videomapatge, i avui estrenarà Inteligencia artificial a la Sala Alfred Perenya. Dues funcions que contrasten, per exemple, amb L’extraordinària de la companyia Ele, que s’estructura amb marionetes de fil i divendres va guanyar-se els aplaudiments del públic al claustre de la Seu Vella. “Hi ha molt bones sensacions” celebrava Oriol Ferró, codirector de la Fira.

La Fira de Titelles de Lleida té en la seva 34a edició la participació de 29 companyies (13 catalanes, 8 de l’Estat i 8 estrangeres) i 300 professionals, que oferiran un total de 95 actuacions (gratuïtes i de pagament) en una vintena d’espais de la ciutat. “Alguns artistes beuen de l’art tradicional, però també n’hi ha d’altres que estan a l’avantguarda amb les noves tecnologies”, detallat Ferré. L’organització espera aplegar fins diumenge uns 40.000 espectadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia