Llibres

NOVETAT LITERÀRIA

Josep Saurí presenta demà ‘Com una pluja amarga’

El periodista palafrugellenc Josep Saurí (1967), que va estar vinculat a aquest diari i a El Periódico durant tres dècades de professió, debuta ara en la novel·la amb Com una pluja amarga ( Ònix Editor ). Després d’haver-la presentat a Barcelona, demà dimarts ho farà a Palafrugell, concretament a la llibreria Nollegiu Mediterrània (18.30 h).

Com una pluja amarga apareix ara, però l’autor la va enllestir la primavera del 2016, com consta al final del text. La data és important per situar bé, en un món vertiginosament canviant, en quin context professional es troba el seu protagonista, en Martí, un periodista palafrugellenc que treballa en un diari barceloní i en el qual, òbviament, Saurí hi ha bolcat la seva pròpia experiència, “perquè sempre és millor parlar d’alguna cosa que coneixes”. Els protagonistes són en Martí, la seva parella i el seu millor amic, en Joan. Ella se’n va de casa sobtadament, deixant només una nota –“Ho sento, Martí, ho sento molt”– i cap explicació, i en Martí intenta buscar una resposta i un consol impossible en les llargues nits amb el seu vell amic Joan, que ve al seu auxili des de Santa Cristina d’Aro, i de confident pacient i comprensiu passa a ser una peça clau d’aquest “triangle d’amor, amistat i dolor” tot i el seu desgast emocional.

La pluja del títol és una de les moltes referències al clima com a reflex de l’estat d’ànim dels personatges, i també hi abunden les cites musicals i literàries, ben integrades en la trama, per intentar respondre a la pregunta que obre el llibre –“On va a parar, l’amor que es dona i que l’altre no rep, que no li arriba”– i a una altra qüestió: què estem disposats a fer per amor?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona

Veu arrossegada del carrer

Barcelona
Ryûsuke Hamaguchi
Director de cinema

“Cada generació deixa els problemes per a la següent”

Barcelona
Ferran Palau
El músic de Collbató presenta disc i curtmetratge

“Sense idees boges, el país, culturalment, no avançaria”

Barcelona
Art

Patricio Reig indaga a La Mercè en la dialèctica de la mirada

Girona
Crítica

Passió per l’òpera

Crítica

L’humanisme que defensa la naturalesa