Llibres

Acte d’entrega del Premi de les Lletres Catalanes a Josep Piera

La cerimònia se celebra al Palau de la Música Catalana i inclou un espectacle sobre la vida de l’escriptor creat especialment per l’ocasió

El poeta, narrador, assagista, articulista i traductor Josep Piera (Beniopa, La Safor, 1947) rep un emotiu homenatge al Palau de la Música Catalana, amb motiu de l’entrega del 55è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes que li ha atorgat Òmnium Cultural. L’escriptor ha arribat minuts després de les vuit del vespre, acompanyat del president de l’entitat, Xavier Antich. Un càlid aplaudiment ha rebut l’escriptor del que Òmnium ha destacat la seva extraordinària trajectòria literària, amb una defensa constant i persistent de la llengua catalana al País Valencià, des de la creació literària, la societat i l’escola. Piera pren el relleu de l’escriptora mallorquina Antònia Vicens. El Premi d’Honor està dotat amb 20.000 euros. L’acte ha començat amb l’espectacle Baraca. Un viatge a Piera”, un passeig a través de pomes, escrits i anècdotes per la vida i l’obra de Josep Piera creat especialment per a l’ocasió. A continuació el poeta Manel Forcano ha fet la glossa i ha destacat que “Piera ens dona una lliçó importantíssima: no som només nosaltres, sinó gràcies als altres”. A continuació Antich ha destacat que aquest premi “no reconeix i prestigia només, que també, l’extraordinària qualitat d’una obra, sinó sobretot l’aspiració moral d’una exigència capaç de dibuixar-nos un horitzó”.

Piera està considerat com una veu poètica inconfusible i ha fet de la literatura la raó de la vida personal i col·lectiva, convertint el territori on ha viscut en un dels motius centrals de la seva obra. Així, ha fet de les muntanyes de la Safor, amb el Cingle Verd i la vall de la Drova, un escenari mític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona

Veu arrossegada del carrer

Barcelona
Ryûsuke Hamaguchi
Director de cinema

“Cada generació deixa els problemes per a la següent”

Barcelona
Ferran Palau
El músic de Collbató presenta disc i curtmetratge

“Sense idees boges, el país, culturalment, no avançaria”

Barcelona
Art

Patricio Reig indaga a La Mercè en la dialèctica de la mirada

Girona
Crítica

Passió per l’òpera

Crítica

L’humanisme que defensa la naturalesa