Cinema

CULTURA

Mor en un accident de moto l’actor Treat Williams, que va triomfar en la sèrie “Everwood”

Mor en un accident de moto l’actor Treat Williams, que va triomfar en la sèrie “Everwood”

L’actor nord-americà Treat Williams, conegut pel seu paper en al sèrie Everwood, va morir ahir als 71 anys en un accident de moto a Vermont. segons va confirmar la família als mitjans del seu país. En l’accident, Williams va topar amb un vehicle de cares. Va ser traslladat en helicòpter a un centre mèdic d’Albany a Nova York, on va ser declarat mort, segons van explicar fonts policials. L’actor portava casc però ni tan sols això el va ajudar. El conductor del cotxe va sortir il·lès de l’accident. 

En la seva actuació més coneguda, a Earwood, que es va poder veure a TVE entre el 2002 i el 2006, Williams interpretava durant quatre temporades el personatge del metge Andy Brown, un neurocirurgià de Manhattan reconegut mundialment que canvia radicalment de vida després de la mort de la seva dona i se’n va a treballar al poble remot de Colorado que dona nom a la sèrie on ha de tornar a començar envoltat de personatges singulars. Williams va debutar en el cinema el 1975 com un oficial de policia a Deadly hero. 

A la gran pantalla el seu paper més conegut va ser el que va protagonitzar al premiat musical Hair (1979) de l’oscaritzat Milos Forman, que li va valer la seva única nominació per als Globus d’Or. Interpretava un dels personatges principals, el hippie George Berger. El film estava bassat en l’obra teatral del mateix nom (1967), un dels primers musicals a ritme de rock. Tot i que aquesta és la seva actuació més coneguda, Willams va treballar en papers més menors amb altres directors de gran prestigi com ara Steven Spielberg a la comèdia 1941 (1979), Sergio Leone a la monumental Once upon a time in America” (1984) i Sidney Lumet al drama Prince of the City (1981). Va participar en més de 120 pel·lícules i sèries. Williams també era reconegut per la seva faceta de gran cantant, amb registres propers a l’òpera. 

La seva trajectòria teatral també va ser extensa, sobretot en musicals clàssics ben coneguts i de gran èxit: Grease i Follies. Els seus inicis, de fet, van tenir lloc a Broadway en els grans i també en els petits escenaris. Williams, que va néixer a Connecticut en una família acomodada, va estudiar teatre a Nova York i era descendent d’un dels colons que havia signat la Declaració d’Independència (1776). 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia