Còmic

cultura

John Romita, segona generació Marvel

Va ajudar a convertir Spider-Man en el personatge més emblemàtic de la companyia

El guionista Stan Lee i els dibuixants Jack Kirby i Steve Ditko van ser, a principis del anys seixanta, els arquitectes de l’univers Marvel. Però van disposar d’uns operaris que aviat ho deixarien de ser per esdevenir mestres d’obra d’un edifici de fantasia que revolucionaria no només el mercat del còmic, sinó tot l’univers de ficció que abastaria tota la segona meitat del segle XX i tot el que va del segle XXI.

Un d’aquest talents va ser el dibuixant dels Estats Units John Romita, el fill del qual, i també autor de còmics, John Romita Jr., ha anunciat per les xarxes la mort del pare als 93 anys.

Després d’uns inicis amb Stan Lee als anys cinquanta a la companyia Atlas, precursora de la Marvel, va passar a l’eterna rival, la DC, però per dibuixar historieta de gènere romàntica. El 1965 torna amb Stan Lee per col·laborar amb Jack Kirby tot entintant les seves portades i finalitzant els esbossos a llapis que feia aquest mateix autor a la sèrie Daredevil, un personatge que robarà el cor a Romita però que, no obstant, no serà amb el que obtindrà més èxit. El 1966 es fa càrrec, com a autor fix, de la col·lecció The Amazing Spider-Man, treball que li donarà una projecció que el convertirà en un dels grans de la companyia i li obrirà pas a dibuixar emblemàtics títols com ara Els 4 fantàstics i el Capità Amèrica. L’any 1973 serà anomenat director artístic de la Marvel, fet que el portarà a crear, en col·laboració amb altres autors, personatges com ara Wolverine, Punisher, Luke Cage, Bullseye, Tigra i Brother Voodo.

Amb Spider-Man, el sènior dels Romita va ajudar que la creació consolidés el seu paper emblemàtic en la Marvel amb un estil dinàmic i ple de profunditat que va donar molta maduresa a un personatge jove, un adolescent sense pares i que viu amb uns oncles i treballa com a reporter gràfic free-lancer. Entre les aportacions al personatge hi ha el fet de donar forma a Mary Jane, la seva promesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid