Art

Primera mostra monogràfica d’Albarrán Cabrera

El duet artíctic exposa prop d’un centenar de fotografies a la Fundació Foto Colectania

El duet artístic format per Ángel Albarrán i Anna Cabrera –coneguts professionalment com Albarrán Cabrera– ha presentat aquest dimarts la seva primera exposició monogràfica en un centre d’art amb prop d’un centenar de fotografies. La mostra, que es podrà visitar a la Fundació Foto Colectania de Barcelona des de demà i fins al 7 de gener, obre la porta a l’univers artístic de la parella, on a través de la seva obra parlen d’aspectes com el temps, la identitat i la memòria, segons recull una informació de l’ACN. L’Indestructible està comissariada per Irene de Mendoza i recull una amplia diversitat de fotografies fetes a partir de tècniques diferents.

Albarrán Cabrera han treballat de forma col·lectiva des del 1996 i, de fet, a la mostra es poden trobar fotografies d’aquell any, però també d’altres fetes fa només uns mesos. La seva obra destaca per la influència de pensadors, cineastes, escriptors i artistes, tant d’Occident com d’Orient. A través de la fotografia volen qüestionar la percepció sobre el temps, el lloc o la identitat. Així doncs, tal com expliquen a l’ACN, les seves imatges oscil·len entre la realitat i la il·lusió.

“Llegim molt, veiem documentals, pel·lícules... i amb tot el que aprenem ens centrem en temes que ens interessen més o menys”, relata el duo, “pensem que la memòria és molt important i que cada fotografia en pot ser el detonant”. La parella està segura que tothom que visita l’exposició podrà percebre el seu treball d’una forma diferent, ja que cada persona té els seus propis records. “Que entrin, que se sentin bé, que estiguin tranquils”, recomanen els autors.

L’obra conjunta d’aquests dos fotògrafs ha tingut una gran acollida a nivell nacional i internacional, amb presència a col·leccions d’art i galeries de tot el món i la publicació dels diversos llibres de fotografies. Aquesta, però, és la primera mostra monogràfica que se’ls dedica a un centre d’art del país. “A Catalunya hem exposat, però és la primera vegada que ho fem en aquest format”, sosté Albarrán, afegint que no hi ha un motiu concret, sinó que simplement “s’ha donat” d’aquesta forma.

Un dels objectius passa per voler explicar “la manera de fer” i “el perquè de la tria de la fotografia” com a mitjà per explicar diferents relats. Una mostra que es difumina amb les personalitats dels dos autors que asseguren que treballar junts durant diverses dècades ja és totalment “natural”.

Finalment, un altre dels trets característics de l’exposició són els procediments fotogràfics que es fan servir en cadascuna de les imatges, com per exemple el platí, la cianotípia o els pigments. Uns processos que, apunten, es poden allargar diversos dies. “La idea és no editar fotografia, sinó capturar-ne i deixar que el procés canviï o interpreti aquesta imatge”, afegeixen, “si fas una foto en blanc i negre i una en color, la realitat és la mateixa, però el que es veu no te res a veure”.

La nova mostra de la Fundació Foto Colectania està formada per un total de 90 imatges de les sèries més rellevants com és el cas de The Mouth of Krishna, ‘The Indestructibles’, This is you here, Kairos i Nyx.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ARTS EN VIU

Peralada estrena una òpera feminista i un viatge per la música del cine d’Almodóvar

BARCELONA
cinema

Maria Ripoll adapta la novel·la ‘També això passarà’

Barcelona

Buenafuente inaugura l’exposició ‘Naturalment’

blanes
patrimoni

Comença la rehabilitació de l’església se Santa Maria de Sanaüja

Barcelona

Una escriptora gironina, guardonada als Premis Vila d’Ascó

girona
art

El Museu d’Història de Catalunya repassa 50 anys del Viladecans cartellista

Barcelona
música

Sopa de Cabra i Beth llancen la cançó ‘Temps de sega’

música
música

Tres grans intèrprets homenatjaran Pau Casals

Barcelona
museus

Nit i Dia dels museus, el 18 de maig

Barcelona