Altres

Figueres es Mou tanca amb èxit la desena edició

El festival es va tancar ahir a la nit amb l’espectacle Gran Bolero, registrant 7.113 assistents en els vint-i-cinc espectacles programats durant sis dies.

L’espectacle Gran Bolero va tancar el diumenge a la nit, amb les entrades exhaurides, la desena edició del festival de dansa i moviment Figueres es Mou. Amb la finalització de l’espectacle els responsables del festival i el públic assistent van celebrar els deu anys de vida del festival, el qual ha durat sis dies i ha registrat l’assistència de 7.113 espectadors, els quals han presenciat vint-i-cinc espectacles als carrers i places de la ciutat, la majoria gratuïts.

A banda de la peça de cloenda, en aquesta edició també ha destacat el nou espectacle de la companyia Bivouac, amb més d’un miler d’espectadors, o les cinc propostes del programa Suport a la Creació, que ha donat la possibilitat a la residència artística de companyies a desenvolupar i mostrar les seves noves propostes que es troben en diferents estadis de creació i producció. D’altre banda, un dels moments més emotius del festival va estar la representació de la peça de dansa-performance Las Muchísimas, protagonitzada per un grup de voluntàries empordaneses de més de 60 anys. La vintena de dones que van ballar la coreografia creada per la companyia Mariantònia Oliver van rebre un llarguíssim aplaudiment per part dels espectadors del festival.

La prioritat per a la pròxima dècada

En conjugació amb la seva sostenibilitat, el festival s’ha fixat com a prioritat per a la pròxima dècada potenciar el suport a la creació contemporània oferint residències artístiques a professionals de la dansa perquè puguin explorar i desenvolupar les seves noves peces durant la celebració del Figueres es Mou.

El festival rep el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Figueres, la Diputació de Girona i el Minsteri de Cultura y Deporte. Així doncs, s’ha consolidat com un dels festivals de dansa més importants del país i programa actuacions de companyies nacionals, espanyoles i internacionals per mostrar la diversitat artística de la dansa d’arreu amb una oferta d’espectacles innovadors i sorprenents per a tota mena de públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA