Música

música

Música Antiga de Girona edita el disc ‘Missa de Sant Narcís’

“Música Antiga de Girona és un cas únic a Europa, perquè des de fa més de vint anys estem treballant, com a iniciativa privada, en la recuperació del llegat musical d’una catedral”, explica Jaume Pinyol, el president de l’associació Música Antiga de Girona, que acaba de publicar el seu dotzè disc, Missa de Sant Narcís. Es tracta d’una obra que el mestre de capella Josep Pons (Girona, 1770 - València, 1818) va compondre per a la consagració de la capella de Sant Narcís a la basílica de Sant Feliu de Girona, el 4 de setembre del 1792. Construir aquella capella per al sepulcre del bisbe Sant Narcís, que durant segles no hi va tenir capella pròpia, va costar deu anys de treballs i unes 80.000 lliures barcelonines, que segons Pinyol equivaldrien a una quantitat imprecisa “entre 50 i 100 milions d’euros”.

És gairebé segur que l’obra de Pons no s’havia tornat a interpretar des de fa 230 anys fins al concert que Música Antiga de Girona va organitzar el 5 de novembre passat a la sala de cambra de l’Auditori de Girona, durant el qual es va gravar aquest disc. Pere Lluís Biosca (Vilafranca del Penedès, 1977) va dirigir la formació vocal i instrumental que la va interpretar, la qual aplegava 32 persones en escena: una de les produccions més importants i costoses de l’entitat.

El CD, que es podrà adquirir en el web www.magirona.org , inclou un llibret de 32 pàgines, amb un text de Jaume Pinyol sobre l’obra i el seu context històric, començant per l’evolució de la devoció a Sant Narcís a Girona, escrit en català, castellà i anglès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà

cinema - cinema bèl·lic

Russell Crowe rescata soldats a Filipines

cinema - drama

Hamaguchi signa una faula sobre la natura i el mal

música

El saxofonista holandès Benjamin Herman actua a l’Hotel Castell d’Empordà

la bisbal d’empordà