Música

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines celebra el 15è aniversari

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG) celebrarà aquest dissabte el seu 15è aniversari interpretant una de les simfonies més monumentals del repertori simfònic, la Simfonia Alpina de Richard Strauss, sota la direcció d’Isabel Rubio. El concert serà aquest dissabte a les 8 del vespre a l’Auditori de Girona, amb les entrades a la venda a la web del mateix Auditori (auditori.girona.cat).

La Simfonia Alpina és un poema simfònic escrit pel compositor alemany Richard Strauss l’any 1915, en la qual vol evocar musicalment l’experiència d’onze hores a les muntanyes alpines. D’altra banda, sobre l’escenari de l’Auditori de Girona, hi haurà un total de 100 joves, però a la convocatòria per a participar de l’estada s’hi van inscriure 350 nois i noies. Jaume Lleixà, director artístic de la JOCG, ha destacat que “l’èxit de convocatòria i el gran nombre de sol·licituds rebudes per participar a l’estada evidencien la qualitat de la proposta de la JOCG”. Ha afegit que “la JOCG suposa una molt bona oportunitat per als joves músics participants”.

L’estada pedagògica de la JOCG a l’Auditori de Girona, que s’allargarà tota la setmana, es va iniciar dilluns amb els assajos parcials per seccions i avui dimecres han començat els assajos orquestrals amb la directora. Com és habitual en aquestes estades de la JOCG la paritat entre nois i noies és total, amb una presència del 50% de dones i del 50% d’homes. Així doncs, A més del concert de dissabte, divendres a les 10:30 del matí al mateix Auditori de Girona, la JOCG farà un assaig obert al públic, dins el cicle “Notes al parc”, organitzat per l’Ajuntament de Girona i l’Auditori de Girona. Finalment està previst que a l’assaig hi assisteixin també grups provinents de l’oferta municipal de casals d’estiu de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà

cinema - cinema bèl·lic

Russell Crowe rescata soldats a Filipines

cinema - drama

Hamaguchi signa una faula sobre la natura i el mal