Art

Retard en l’obertura de la casa natal de Salvador Dalí per problemes amb la museografia

L’equipament dedicat al pintor empordanès no obrirà fins després de l’estiu

La casa natal de Salvador Dalí, que es preveia obrir aquest mes de juliol, no podrà fer-ho “almenys” fins passat l’estiu, segons un comunicat emès per la UTE Expomon-Tururut, l’empresa encarregada de la museografia, el muntatge i el mobiliari de l’equipament. Aquest retard en l’obertura ha estat anunciat per l’actual equip de govern de Junts per Figueres, que ara treballa perquè sigui una realitat a partir de la temporada d’estiu, aprofitant els ponts i festius de l’octubre, novembre i desembre.

El projecte de rehabilitació de la casa natal del pintor empordanès va començar fa gairebé quatre anys, amb les obres que van començar el setembre de 2019. No obstant això, les gestions per aconseguir aquest espai com a equipament visitable van començar molt abans, l’any 1995, amb la compra d’una botiga i una part de l’entresol. Des de llavors, s’han dut a terme diverses fases d’obres per convertir l’edifici en un espai dedicat a la figura de Dalí.

El pressupost previst per a aquest any, que era d’uns 900.000 euros provinents de la venda d’entrades, ara és revisat per evitar afectar els comptes municipals. En el passat, l’actual alcalde, Jordi Masquef, havia criticat aquesta previsió d’ingressos com “irreal” i “impossible” de complir.

Un cop obri portes, la casa natal de Salvador Dalí es convertirà en una experiència immersiva que oferirà als visitants una narrativa completa sobre el pintor empordanès. Amb hologrames, mappings i projeccions audiovisuals, a més d’audioguies amb dues veus, els visitants podran conèixer el context, l’època i els diferents vessants de Salvador Dalí. La visita inclourà les diferents plantes de l’edifici, destacant l’entresol, que conserva alguns dels espais principals, com l’habitació on va néixer el pintor, amb una pintura original i un dibuix d’època, d’autoria desconeguda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid