Arts escèniques

CULTURA

Mor als 79 anys el dramaturg i realitzador televisiu Roger Justafré

Conegut pels seus treballs a TVE també va escriure i va ser premiat pels seus textos de teatre

El reconegut dramaturg i realitzador televisiu Roger Justafré ha mort aquest matí als 79 anys per culpa d’un càncer. Justafré va néixer a Barcelona i va ser premiat per alguns dels seus múltiples textos teatrals. En va escriure cap a 270. També va ser un dels grans realitzadors de televisió al país pels seus espais dramàtics, musicals i culturals a TVE (1972-2003), com ara “Terra d’escudella”. Va guanyar també el premi de narrativa del Baix Ebre per un recull de contes sobre el mar, “al qual sentimentalment pertanyia”, segons va escriure ell mateix en un text per presentar les seves memòries “De jove promesa a vella glòria”. Va qualificar aquesta obra de “declaració d’amor” a la seva professió, la música, les històries, l’art en general i el teatre en particular. En la vessant teatral va fer tots els papers de l’auca, fins i tot el d’actor. Va dissenyar vestuaris, va ser tècnic de llums i so, va pintar decorats i va dirigir obres de diferents autors.

Justafré va ser el fundador de la companyia Momo Teatro Independiente als anys seixanta, que va lluitar contra la censura en l’estrena de moltes obres. Entre els premis que va acumular destacar el Ciutat de Barcelona. A TVE va posar en escena multitud d’obres que van anar des de “La dama del mar” d’Henrik Ibsen fins a clàssics com “Electra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia