Cinema

Arrenca la 14ena edició del Cerdanya Film Festival

El certamen ha començat amb la projecció de la pel·lícula “Estols”, dirigida per Xavier Moreno

La 14ena edició del Cerdanya Film Festival va arrencar aquest dimarts amb la projecció de la pel·lícula “Estols”, dirigida per Xavier Moreno. El festival durarà fins el 13 d’agost, i es projectaran fins a 150 pel·lícules que han estat seleccionades entre les més de 2.000 que s’han rebut. Alhora, l’esdeveniment duplica enguany l’exhibició de llargmetratges, passant de 20 a 40 en les categories de documentals, ficció i animació. En concret, s’han programat 60 curts de ficció, 10 curts d’animació i 16 curts documentals, a més de 14 llargs documentals, 21 llargs de ficció i 4 llargs d’animació. Aquest any, el certamen prioritzarà la mirada femenina.

El festival, amb un pressupost de 150.000 euros, entrega un premi principal per categoria i també un de secundari per cadascuna. Els guardons són econòmics i aquest any s’han ampliat les dotacions. En concret, es lliuren 9.000 euros en premis, 16.000 euros en dietes i 12.000 euros en drets de projecció. D’altra banda, el Cerdanya Film Festival col·labora amb els Premis Goya de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques. Les projeccions guanyadores en les seccions de curtmetratge de ficció i també de documental del festival es classifiquen directament per a la selecció d’aquests premis.

Jordi Forcada, director del Cerdanya Film Festival, ha posat de relleu que el certamen “és un dels festivals principals de Catalunya, de referència en el sector, sobretot en els curtmetratges, tant de ficció com de documentals”. Jordi Palomino, regidor de cultura de Puigcerdà, ha destacat que el festival és un exemple de col·laboració pública i privada.

El certamen està gestionat per una associació sense ànim de lucre, el Grup de Recerca de la Cerdanya. Alhora, compta amb la col·laboració de l’Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA) del Ministeri de Cultura, el Fons Next Generation, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida, de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i l’Aran (IDAPA), la direcció general de Política Lingüística (subtitulat), el departament de Cultura, el departament d’Exteriors (Agència Catalana de Cooperació per al desenvolupament) de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Puigcerdà.

Les entrades per veure les pel·lícules i tota la informació del festival es pot trobar a la seva pàgina web.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA