Música

Crònica

Cap Roig

Concert màgic sota la lluna plena

Repeteixen per segon any consecutiu a Cap Roig els tres companys de pis, en Klaus, en Guillem i en Rai, que ja s’han independitzat, com la seva música, que també ha volat del terrat de casa seva al món. Dimarts, els Stay Homas van fer vibrar durant quasi dues hores la gentada que omplia les grades de Cap Roig, amb la seva música fresca, eclèctica i festiva i les seves lletres, plenes de creativitat, imaginació i reflexió.

Només de començar la Nòria a girar, el públic es va posar dempeus deixant-se emportar pel ritme del la música. Van continuar amb In the end i després van aprofitar per presentar el seu darrer treball, Homas, amb el tema Quiero más. Cap a la meitat del concert en Klaus va sorprendre l’audiència presentant “només per aquesta nit” I gotta feeling, l’èxit que van llançar The Black Eyed Peas el 2009. També van fer per primer cop en la gira el tema I’ll be home: “Encara que l’assagem sovint no l’hem fet mai en directe”, van explicar.

Els Stay Homas van continuar fent un repàs de les “cançons del mòbil”, que és com van presentar els temes del confinament, començant amb el ja clàssic Stay homa, que van cantar juntament amb tot el públic, aixecat de les seves cadires, amb els mòbils encesos i la lluna plena que acabava de fer la seva aparició damunt les grades de Cap Roig. Va ser un moment memorable.

Una petita enquesta feta a peu d’escenari va demostrar que els que havien estat algun cop en un concert del grup i els que havien vingut dimarts per primer cop estaven gairebé al 50%, i també que una bona part del públic havia vingut en avió.

Els Stay Homas van acabar presentant la cançó més emblemàtica del seu nou treball, Homas: “Aquest tema és molt important per a nosaltres, perquè explica una mica el que ha passat i com ens hem sentit durant tot aquest temps.” La cançó en qüestió, Ho tornaria a fer, va sonar cap a mitjanit i la platea es va tornar a omplir de llumenetes i mans alçades, amb la lluna plena damunt dels nostres caps tancant un concert màgic i emotiu.

El grup, que ahir també va actuar a Cambrils, continuarà la gira d’estiu amb un concert a Maó, el dia 11 d’agost, i una actuació previsiblement multitudinària en l’Acústica de Figueres, el 2 de setembre. El 16 de setembre serà a l’Ulisses Fest de Premià de Dalt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’OC·CA: música en llibertat

Cardedeu
Mayte Martín
Cantant

“La maduresa et fa valorar més l’essència de les coses”

Barcelona
La crònica

De qui va aprendre Donald Trump?

literatura

El nou segell Tres Portals editarà llibres d’interès espiritual i literari

barcelona
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona